Podeli vest

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan prihvatilo je danas predlog da se formira radno telo koje će organizovati javnu raspravu za promenu imena sportskog društva.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

partizan
Foto: Shutterstock

Danas je na stadionu Partizana u prostorijama Sportskog društva održana redovna skupština JSD Partizan. U radu skupštine učestovao je 21 od 24 punopravna kluba-člana JSD Partizan, a samom sednicom je predsedavao Ostoja Mijailović, predsednik Društva.

“Pod tačkom razno prihvaćen je predlog UO Društva da se formira radno telo koje će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena Jugoslovenskog sportskog društva ‘Partizan'”, navodi se u saopštenju JSD Partizan.

Dodaje se da u se u klubovima i crno-beloj javnosti već duži niz godina razgovara na ovu temu i tom prilikom iznose različita mišljenja, kao i da se stiče utisak da se u javnosti u pojedinim prilikama ime JSD Partizan zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima.

“Stoga javna rasprava ima za cilj da se celokupna crno-bela javnost ‒ i niko drugi ‒ odredi prema ovom pitanju, te da odluku o tome donesu svi navijači Partizana na osnovu demokratskog procesa, u kome će svako imati pravo da argumentovano zastupa svoj stav. Javnosti je posebno važno naglasiti da je razgovor u okviru klubova o ovom pitanju prisutan već duži period, ali, s obzirom da je reč o odluci od velike važnosti, postoji opšta saglasnost da je u proces odlučivanja potrebno uključiti sve partizanovce pre donošenja bilo kakvog dalekosežnijeg rešenja”, stoji u saopštenju JSD Partizan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ