Nije tačno da su se pravile temeljne analize i sprovodile diskusije o uvećanju broja tzv. “bonus igrača”, a ukoliko tvrdite da jesu, stavite na uvid javnosti te vaše temeljne analize na koje se pozivate, navodi se u saopštenju Fudbalskog kluba Partizan, koji se danas javno obratio predsedniku FSS Draganu Džajiću povodom skorog usvajanja odluke da će u narednoj sezoni Superlige svi klubovi morati da imaju u startnim postavama dva igrača mlađa od 1. januara 2002. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

partizan
Foto: Shutterstock

“Crno-beli” su u jučerašnjem saopštenju naveli da se propozicije mogu menjati najkasnije 40 dana pre početka takmičenja.

FSS je ranije danas odgovorio Partizanu i saopštio da je odluka o povećanju broja bonus igrača za predstojeću sezonu rezultat temeljne analize i konsultacija sa stručnjacima i predstavnicima klubova, kao i da je u interesu celokupnog srpskog fudbala.

Partizan se danas oglasio novim saopštenjem.

“Gospodine Džajiću, iznenađuje brzina kojom ste reagovali na jučerašnje saopštenje Partizana. Obzirom da kasnite 30 dana sa donošenjem Propozicija za fudbalsko takmičenje, mislili smo da ćete se po ovom pitanju oglasiti tek početkom avgusta. Takođe, niste se udostojili da odgovorite na nekoliko dopisa na ovu temu koja Vam je uputio naš klub, a sada hitro, u dogovoru sa Vašim kolegom iz Crvene zvezde Zvezdanom Terzićem pišete saopštenja i ponovo dezavuišete javnost”, navode u klubu iz Humske.

“Pitamo se ko je autor navedenog saopštenja, Vi ili Zvezdan Terzić, obzirom da prema informacijama kojima raspolažemo, nisu ispoštovane interne procedure FSS, pa niko od ostalih ljudi u FSS nije upoznat sa saopštenjem, već su za isto saznali iz medija”, dodaje se u saopštenju Partizana.

Partizan tvrdi da se nisu pravile temeljne analize i sprovodile diskusije o povećanju broja bonus igrača.

“FSS, na čijem se čelu nalazite, i koji bi trebalo da bude primer svim fudbalskim regionima i klubovima u Srbiji, flagrantno krši Zakon o sportu i ne nameravate da se tu zaustavite! Nije tačno da su se pravile temeljne analize i sprovodile diskusije o uvećanju broja tzv. ‘bonus igrača’, a ukoliko tvrdite da jesu, stavite na uvid javnosti te Vaše temeljne analize na koje se pozivate. Broj mladih igrača na terenu ne zavisi od pravila koje vi donesete, već se mladi igrači svojim kvalitetom i zalaganjem izbore za nastupe i fudbalsku afirmaciju”, navode u Partizanu.

Zakon o sportu je pravno obavezujući za sve organizacije i aktere u sportu u Republici Srbiji, a način na koji vi tretirate taj Zakon govori i o načinu na koji upravljate savezom: neodgovorno, svojevoljno i u interesu pojedinaca, dodaju iz Partizana.

“Crno-beli” u saopštenju tvrde da su uvek radili u interesu srpskog fudbala.

“Partizan je uvek radio u interesu srpskog fudbala razvijajući mlade igrače koji sa puno uspeha nastupaju za sve reprezentativne selekcije Srbije. Dovoljno je uostalom pogledati sastav A reprezentacije Stbije na aktuelnom Evropskom prvenstvu. Partizan nije protiv pružanja šansi mladim igračima, već kao odgovoran i ozbiljan klub smatra da izmena propozicija i pravila 10 dana pred početak sezone predstavlja grubo kršenje Zakona o sportu i stavljanje klubova u neravnopravan položaj”, navode u klubu iz Humske.

“Još jednom Vas upozoravamo da Propozicije za takmičenje ne možete menjati po svojoj volji, već da morate poštovati Zakon. U suprotnom, Partizan će biti primoran da se obrati Ministarstvu sporta radi zaštite svojih interesa, a onda i pravosudnim organima Republike Srbije”, zaključuje se u saopštenju Partizana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: