Podeli vest

Partizan tvrdi da će od FSS zahtevati da se zvanično ispita procedura upotrebe VAR tehnologije, odnosno komunikacija između sudija na utakmici Partizan Javor.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

partizan javor
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Fudbalski klub Partizan je saopstio danas da ne može i neće da ostane nem na, kako se tvrdi, sva jučerašnja događanja u fudbalskom prvenstvu Srbije.

“Utakmica između Partizana i Javora predstavlja flagrantan primer kršenja pravila fudbalske igre i potpuno obesmišljava postojanje i upotrebu VAR tehnologije u srpskom fudbalu. Jasno je da vlada potpuna konfuzija među igračima, trenerima i svim klubovima o tome na koji način funkcioniše VAR sistem u srpskom fudbalu”, saopšteno je iz Partizana.

Partizan i Javor su juče odigrali 3:3 u meču 16. kola SLS.

“Glavni sudija utakmice Andrija Stojanović se prilikom dosuđivanja kaznenog udarca za Javor konsultovao sa sudijama u VAR sobi i ipak dosudio isti, iako se prostim pregledom video snimka jasno utvrđuje da je Kristijan Belić prvi dotakao loptu, izbacivši je u korner, bez faula”, kaže Partizan o dodaje:

“Takođe, u dodatnom vremenu, na kraju utakmice načinjen je prekršaj nad igračem Partizana Igorom Vujačićem, u kaznenom prostoru protivnika, a sudija nakon konsultacija sa sudijama u VAR sobi odlučuje da ne dosudi kazneni udarac. Ovakvo ponašanje svih sudija, na terenu i u VAR sobi nije slucajno, već su isti očigledno poslati sa zadatkom da otvoreno dele (ne)pravdu na štetu našeg kluba”.

Partizan tvrdi da će od FS S zahtevati da se zvanično ispita procedura upotrebe VAR tehnologije, odnosno komunikacija između sudija na ovoj utakmici, a sve kako bi se utvrdilo kako su i na koji način donošene odluke u spornim situacijama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: