Podeli vest

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović dao je izjavu za Sport Klub u kojoj je odgovorio na saopštenje Crvene zvezde u vezi korišćenja termina u Areni i istakao da “crno-beli” imaju višegodišnji ugovor sa najvećom dvoranom u Srbiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

partizan kk
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ARHIVA

“Važno je istaći da Partizan ima višegodišnji ugovor sa Arenom. Mi naše obaveze prema tom ugovoru izmirujemo na vreme. Ugovor je sklopljen po tržišnim pravilima i ne možemo sad da ga kršimo zbog toga što se pojavila nova zainteresovana strana, ko god to bio”, rekao je predsednik Partizana na početku razgovora.

Crvena zvezda je ranije danas u saopštenju rekla da je Partizan “uzurpirao Arenu”.

“Mi uspevamo da zaradimo od prodaje ulaznica, ali razumem da drugu stranu boli to što nisu u stanju da i sami urade isto. Ima četiri godine kako sam doneo odluku da igramo u Areni jer je to jedini održivi model u košarkaškom sportu koji je, generalno, neprofitabilan. Nisu mi svi u početku verovali, ali mi je neobično drago kad vidim da je posle određenog vremena i naš gradski rival prepoznao Partizanov model kao uspešan”, dodao je Mijailović.

Predsednik Partizana je govorio zatim i o poreskim obavezama kluba.

“S ponosom mogu da otkrijem da je KK Partizan uplatio nešto manje od 510 miliona dinara na osnovu poreza po različitim osnovama samo u poslednja tri meseca”.

Na kraju je Mijailović rekao da javnost verovatno ne zna da Zvezda ostaje bez dve trenažne dvorane.

“To je razlog što traže gde će im mlađe kategorije trenirati i, pogađate, hoće baš tamo gde je Partizan već godinama zakupac. Rekao bih sad mnogo toga, ali ću za sad ostati nedorečen”, zaključio je Mijailović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: