Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da je novčano kaznio Bruna Kabokla zbog kršenja klupske discipline, ali je dodao da su “crno-beli” odlučili da brazilski reprezentativac bude deo tim i naredne sezone.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

“Partizan je nakon okončanog disciplinskog postupka, 14. juna doneo odluku da se Kaboklo kazni novčanim iznosom koji je ekvivalentan iznosu njegovih pet mesečnih plata. Kazna je izrečena zbog neispunjavanja ugovornih obaveza, nedolaska na treninge i utakmice, to jest samovoljnog napuštanja tima”, navodi se u saopštenju Partizana.

Kaboklo je 31. maja napustio Partizan.

“Partizan ističe da u trenutku činjenja disciplinskih prekršaja nije imao dospela dugovanja prema Kaboklu, te da klub ima pravo da igrača zadrži i naredne sezone, i to će pravo iskoristiti. Informacije koje su plasirane u javnost o obavezama igrača prema nacionalnom timu Brazila nisu tačne, niti u skladu sa pravilima FIBA. Prema internim pravilima FIBA, Book 3, član 38a kaže da je vreme priprema za olimpijski kvalifikacioni turnir i druge zvanične seniorske kvalifikacione utakmice, 14 dana pre prvog meča”, navodi se u saopštenju Partizana.

“Crno-beli” ističu da klub nema nikakvu obavezu da igrača pusti ranije.

“U prilog ovome, govori i izjava selektora Brazila Aleksandra Petrovića, koji je naveo da Bruno Kaboklo i Jago Dos Santos imaju obavezu da se pojave u trening kampu Brazila tek nakon završetka obaveza u nacionalnom prvenstvu Srbije”, dodaje se u saopštenju Partizana.

Crno-beli su naveli i da je agent Bruna Kabokla 29. maja putem Vocap poruke poslao poziv koji je potpisan od strane Karlosa Fontanele za navodni lekarski pregled 31. maja.

“Klub prema FIBA pravilima nije obavezan da pusti Igrača pre završetka klupskih obaveza u KLS.

Podsećamo, potencijalna treća utakmica finalne serije je bila na rasporedu osmog juna.

Prema internim pravilima FIBA, Book 3, član 37, poziv može da bude upućen samo sa zvanične registrovane mejl adrese nacionalnih federacija, što se nikada nije dogodilo”, ističe se u saopštenju “crno-belih”. Partizan navodi da se petog juna zvanično obratio Košarkaškom savezu Brazila i tražio rezultate navodnih lekarskih pregleda, kao i pojašnjenje, da li je poziv koji je stigao od agenta ikada zvanično upućen od strane federacije i da li je uopšte zvaničan

. “Odgovor nikada nije stigao. Prema saznanjima kluba, Kaboklo je u Brazil sleteo iz Amerike tek 16. juna, što samo potvrđuje da je u pitanju samovoljna odluka igrača da iz nekih drugih razloga napusti svoje radno mesto i uputi se na drugi kontinent. O svemu ovome, Partizan je obavestio nadležna tela u FIBA i potražio zaštitu svojih prava”, zaključuje se u saopštenju Partizana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!