Podeli vest

Verni pas rase džek rasel, koji je preživeo više od 10 nedelja u planinama u Koloradu posle smrti svog vlasnika, polako se oporavlja i dobija na težini.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Rič Mur star 71 godinu, iz Pagosa springsa u Koloradu, krenuo je sa psom Fini na planinarenje 19. avgusta, ali se nije vratio kući.

Potraga za njim bila je bezuspešna. Jedan lovac pronašao je 30. oktobra zaštitnički nastrojenu Fini pored tela vlasnika u planinama San Huan, jugozapadno od Kolorada.

Fini je izgubila skoro polovinu svoje težine i rebra su joj se videla, piše Glas Amerike. Nekoliko nedelja kasnije, supruga preminulog planinara, Dejna Holbi, rekla je da se Fini oseća dobro, da je povratila skoro pola svoje težine i da je njena snaga maltene na istom nivou kao i ranije.

Fini ima povredu njuške koja joj može ostaviti ožiljak.

“Stara je tri godine, jako je privržena, ne ispušta me iz vida. Prestala je da jede mnogo, u početku nije mogla da se zasiti, tražila je hranu u svako doba dana i noći”, rekla je supruga preminulog planinara. Ona dodaje da je priča o preživljavanju 10 nedelja u planinama učinila Fini slavnom.

“Ona mi je velika uteha i sjajno društvo kada idem na planinarenje, nekad pređemo i do 8 kilometara dnevno. Znam da je bila sa Ričom do samog kraja i to mi je uteha. Ne znam kako je uspela, ali bila je tamo kada mu je bila potrebna”, kaže supruga preminulog planinara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: