Scott Thurston našao se ovog avgusta u bizarnoj situaciji u kojoj ga je njegov pas Hari, rase XL američki bully, ujeo dok je imao odnose sa svojom partnerkom. Sud je doneo odluku da se pas uspava, a vlasnik najavljuje žalbu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Policija je za ceo ovaj slučaj saznala istig dana jer ju je pozvala partnerka Scott Thurstona.

Policija je 17 dana kasnije odvela psa, a juče je doneta odluka da se pas uspava.

Kamera policajca snimila je Thurstona dok je pokušavao da obuzda psa, a čulo se kako Bell govori policajcu kako voli psa, ali ga ne može držati u blizini svoje četvero dece.

Na sudu je rečeno da se Bell i Thurston svađali pre nego su postali intimni, pas je napao i ugrizao muškarca kad je započeo odnos sa svojom partnerkom. Zadobio je ugrize lijeve podlaktice i brade, ali je odbio intervenciju Hitne pomoći.

Da sve bude još bizarnije, prijatelj Scott Thurstona osnovao je Facebook grupu koja prati sudbinu psa, a ova grupa je i platila sudske troškove vlasnika psa.

Sud je, prema pisanju Daily maila, ovu odluku doneo na osnovu svedočenja policijaca koji je, između ostalog, rekao da bi ovaj pas mogao da napadne nekog od dece sledeći put.

Odbrana je tražila da se pas vrati u stan jer mu je ovo prvi incident.

Od 31. decembra 2023. uzgoj, prodaja, oglašavanje, ponovno udomljavanje, napuštanje i dopuštanje američkim bullyjima da odlutaju biće nezakoniti u Engleskoj i Walesu, objavila je vlada ranije ove godine.

Odluka je doneta nakon niza nedavnih napada i smrti u koje je bila uključena ova pasmina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: