Podeli vest

Patrijarh srpski Porfirije služio je danas u manastiru Pećka patrijaršija božićnu liturgiju i poručio da se Hristos useli u srca svih nas. Patrijarh Porfirije je u besedi okupljenim vernicima poručio da Hristos koji se u pećini rodio pretvori srca svih nas u svoju pećinu i da se useli u naša srca i naše duše.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/

“Da se useli u naša srca i naše duše, najpre ovde u ovu svetu obitelj, a onda i u sve nas sabrane ovde, a onda i u svu našu braću i sestre koji žive na Kosovu i Metohiji, ali i da srca svih ljudi sveta postanu pećina Hristova, da ljubav njegova, grejući srca svih nas, čitavog sveta, postanu osnov carstva nebeskog”, rekao je Porfirije.

Patrijarh je božićnu liturgiju služio uz sasluženje arhimandrita Danila, jeromonaha Nikona i đakona Dragana Radića i Radomira Vrućinića, a prisustvovali su vernici iz svih krajeva Kosova i Metohije. Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Milena Parlić, koja je prisustvovala liturgiji, čestitala je Božić svim vernicima, u ime Vlade Srbije i direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Dodala je da je Petkoviću, nažalost, onemogućeno od strane privremenih institucija samouprave u Prištini da na Božić bude u Pećkoj patrijaršiji, sa svojim narodom, i istakla da nijedan administrativni prelaz nikada neće moći da odvoji ne samo Petkovića, već ni sve predstavnike Vlade Srbije od svog naroda. “Mi smo danas mislima jedni sa drugima duhovno povezani i delima, ovde sa svojim narodom i sa svojom crkvom. Nijedan plamen mržnje ne može ugasiti plamen ljubavi i plamen vere”, istakla je Parlić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: