Podeli vest

Patrijarh srpski Porfirije će od 24. januara do 5. februara boraviti u Sjedinjenim Američkim Državama, saopšteno je danas iz SPC.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

porfirije s
Foto: Shutterstock

Planirano je da od 24. do 28. januara patrijarh poseti parohije i Crkveno-školsku opštinu Svetoga Save u Njujorku. koje mu je Sveti Arhijerejski Sinod poverio na duhovno staranje sve do potpune normalizacije tamošnjih prilika.

Patrijarh Porfirije će se na licu mesta upoznati sa procesom obnove Saborne crkve Svetog Save u Njujorku, koja je izgorela u požaru na Vaskrs 2016. godine.

U Njujorku će, na sam dan praznika, njegova svetost prisustvovati i svečanoj proslavi Svetoga Save – patrona tamošnjih pravoslavnih Srba.

Tokom boravka u Njujorku, Porforije će održati više sastanaka u vezi sa obnovom bogoslužbenog života pravoslavnih Srba u Njujorku, kao i sa obnovom Saborne crkve Svetoga Save.

U drugom delu posete, od 29. januara do 4. februara, patrijarh će posetiti Pravoslavni bogoslovski fakultet Svetoga Save u Libertivilu kod Čikaga, gde će održati više sastanaka sa dekanom, upravom, nastavnicima i studentima jedine visokoškolske ustanove Srpske Pravoslavne Crkve u na severnoameričkom kontinentu.

Prisustvovaće i svečanoj proslavi Svetoga Save u organizaciji nastavnika i studenata ovog Fakulteta.

Planiran je i susret patrijarha Porfirija sa nadležnim episkopima Srpske pravoslavne vcrkve na prostoru Severne, Srednje i Južne Amerike u manastiru Nova Gračanica na Trećem jezeru, saopštila je Informativna služba SPC.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: