Podeli vest

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je danas svim vernicima islamske veroispovesti čestitku povodom Ramazanskog bajrama.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

“Svim vernicima islamske veroispovesti, dragoj braći i sestrama muslimanima, upućujemo iskrene i srdačne čestitke povodom Ramazanskog bajrama, sa željom da ovaj veliki praznik proslave u miru, zdravlju i blagostanju”, poručio je Porfirije u saopštenju objavljenom na sajtu SPC.

Dodao je da hrišćani i muslimani, proslavljajući praznike proslavljaju boga tvorca i utvrđuju se u zajednici ljubavi sa svojim porodicama i bližnjima.

“Stoga, neka i ovaj Ramazanski bajram bude na slavu Božju, ispunjen ljubavlju, radošću i izobiljem blagoslova Svevišnjega”, naveo je patrijarh.

Vernici islamske veroispovesti u Srbiji i širom sveta počeli su danas trodnevnu proslavu Ramazanskog bajrama.

Ramazanski bajram uvek pada 1. ševala, desetog meseca muslimanskog kalendara i traje tri dana.

Tokom prethodnih 30 dana posta, vernici su se od zore do zalaska Sunca uzdržavali od jela, pića, telesnih zadovoljstava, kao i od grešnih misli i dela.

Ramazan se smatra najvažnijim i nasvetlijim mesecom za muslimanske vernike, u kome je, veruje se, počelo objavljivanje, za muslimane svete knjige Kurana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…