Podeli vest

Episkop Justin je u prisustvu patrijarha služio svetu arhijerejsku liturgiju povodom ustoličenja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

patrijarh
Foto: Shutterstock

Patrijarh srpski Porfirije, danas je u Sabornom hramu Svetog Save u Parizu eparhije zapadnoevropske, ustoličio episkopa zapadnoevropskog Justina, koji je na to mesto postavljen na zasedanju Svetog arhijerejskog Sabora u maju.

U 17. nedelju po Duhovima, na praznik Svetog apostola i jevanđeliste Jovana Bogoslova, danas je u molitvenom prisustvu patrijarha srpskog Porfirija, episkop zapadnoevropski Justin načalstvovao na svetom evharistijskom sabranju u Sabornom hramu u Parizu.

Episkop Justin je u prisustvu patrijarha služio svetu arhijerejsku liturgiju povodom ustoličenja.

Svetoj arhijerejskoj Liturgiji prisustvovali su i ministar spolnih poslova Srbije Nikola Selaković, ministar Nenad Popović, ambasadorka Srbije u Francuskoj Nataša Marić, ambasador Srbije pri Unesku Tamara Rastovac Siamašvili, direktor Kulturnog centra Srbije, Natali Beljanski, ambasadorka Bosne i Hercegovine u Francuskoj Bojana Kondić Panić, mitropolit Francuski Dimitrije i pukovnik, nosilac ordena Svetog Save za zaštitu Srba na Kosovu Žak Ogar, saopštila je SPC.

U crkvi se okupio izuzetno veliki broj vernika, a među gostima je sveštenstvo SPC iz Srbije, Francuske, Španije, Portugalije, Holandije, Luksemburga i Belgije, Vaseljenske patrijaršije, predstavnici drugih pomesnih pravoslavnih crkava, kao i predstavnici katoličke i protestantske crkve.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ