Podeli vest

Patriotski blok izražava najoštriji protest zbog ugrožavanja bezbednosti Milorada Dodika i njegove porodice, navodi se u saopštenju Patriotskog bloka

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Dodik
Foto: Shutterstock

Patriotski blok pozvao je danas vlasti Srbije da zauzmu “odlučan, snažan i nedvosmislen stav” i preduzmu sve što je u njihovoj moći da zaštite Republiku Srpsku.

“Patriotski blok izražava najoštriji protest zbog ugrožavanja bezbednosti Milorada Dodika i njegove porodice i novih pritisaka dela međunarodne zajednice predvođenog Sjedinjenim Američkim Državama i Velikom Britanijom na srpski narod i Republiku Srpsku”, navodi se u saopštenju Patriotskog bloka.

U saopštenju je ocenjeno da događanja u BiH eskaliraju iznad nivoa uobičajenih političkih pritisaka na srpsko rukovodstvo i dosežu stepen kojim je ugrožena fizička bezbednost srpskog člana predsedništva Dodika.

“Mir u BiH je najviši prioritet srpskog naroda sa obe strane Drine, a veštačko izazivanje krize od strane SAD i Velike Britanije, uz lažne optužbe na račun srpskog političkog rukovodstva koje nijednim aktom nije prekršilo ni Dejtonski mirovni sporazum ni Ustav BiH, ozbiljna je pretnja opstanku i Republike Srpske i srpskog naroda na njegovim istorijskim prostorima”, ocenio je Patriotski blok.

Oni su zatražili od vlasti Srbije, koja je jedan od garanata za primenu Dejtonskog mirovnog sporazuma, da hitno iniciraju sazivanje sednice Saveta bezbednosti UN na kojoj bi bila razmotrena najnovija dešavanja u Bosni i Hercegovini i kreirano političko rešenje za veštački izazvanu krizu.

“Podsećamo da su dramatična dešavanja u Bosni i Hercegovini koja se odigravaju od početka marta, kada je zbog navodnog pogoršanja bezbednosne situacije raspoređen dodatni kontigent vojnih snaga EUFOR -a, eskalirala u prethodna tri dana”, navedeno je u saopštenju.

Patriotski blok poziva sve, kako kaže, rodoljubive građane i političke subjekte na okupljanje i sabornost, bez obzira na političke i ideološke razlike, u cilju očuvanja i odbrane Republike Srpske.

Saopštenje su potpisali Boško Obradović (Srpski pokret DVERI), Dragan Dobrašinović (Uspravna Srbija), Nikola Malenčić (Nova snaga Srbije), Bratislav Simović (Ne damo đedovinu), Alek Račić (Pokret srpske sabornosti) i Predrag Bogićević (Ravnogorski pokret).


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: