Kineska politika nulte tolerancije na kovid-19, masovno testiranje i stroga blokada, sprečila je širenje epidemije i veliku smrtnost među inificiranima korona virusom

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kovid
Foto: Shutterstock

Peking je u pripravnosti, a zvaničnici glavnog grada Kine su najavili intenzivnija testiranja nakon što je 10 učenika srednjih škola testirano pozitivno na kovid-19.

Nakon jučerašnjih pozitivnih testiranja i otkrivanja još četiri slučaja infekcije korona virusom nezavisno od testiranja, gradske vlasti su donele odluku da nastavu u školama obustave na nedelju dana, prenosi AP.

U kontinentalnoj Kini je danas potvrđeno 24.326 novih infekcija korona virusom, od kojih su većina asimptomatski slučajevi u Šangaju, gde su proglašene stroge restriktivne mere koje su privukle pažnju svetske javnosti.

Kineska politika nulte tolerancije na kovid-19, masovno testiranje i stroga blokada zbog koje građani nisu mogli da napuste svoje domove, sprečila je širenje epidemije i veliku smrtnost među inificiranima korona virusom.

Međutim, nedavni događaji u Šangaju koji je pod strogim merama pokrenuli su pitanje da li je takva strategija dobra.

Mnogi stanovnici Šangaja imali su poteškoće tokom ovomesečnog karantina da nabave adekvatne zalihe hrane, a nek nisu mogli da dođu ni do lekova ni do medicinske pomoći.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: