Podeli vest

podnaslovPelosi je u obraćanju na samitu Prve krimske platforme pohvalila govore predsednika hrvatskog sabora Gordana Jandroković i premijera Andreja Plenkovića i zahvalila na pozivu da učestvuje u ovom skupu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pelosi
Foto: Shutterstock

Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi izjavila je danas u Zagrebu da je Krim Ukrajina, da će SAD ostati uz Kijev dok ne dobije rat i pozvala Hrvatsku da svojim, kako je kazala, iskustvima pomogne Ukrajini uverena da će im ta pomoć dobro doći.

Pelosi je u obraćanju na samitu Prve krimske platforme pohvalila govore predsednika hrvatskog sabora Gordana Jandroković i premijera Andreja Plenkovića i zahvalila na pozivu da učestvuje u ovom skupu.

“Krim je Ukrajina. Neki od nas su sinoć mogli direktno da vide šta se događa u Ukrajini. Rusija krši ljudska prava u Ukrajini Ovo je napad na samu demokratiju. Ničim izazvani napadi, brutalni napadi, progonstva. To je kampanja za strah, vojnici ubijaju ljude na cputevima, ubijaju civile, Putin napada energetska postrojenja kako bi Ukrajinci ostali bez struje, govorimo o silovanjima, otmicama dece, to nije humano ponašanje. Uništavanje energetskih postrojenja je ratni zločin…”, rekla je Pelosi.

Poručila je da su svi prisutni na samitu uz Ukrajinu i da osuđuju aneksiju Krima, kao i da će biti uz Kijev sve dok ne dobije ovaj rat.

“Zuzetno je važno da ostanu čvrste sankcije protiv Rusije, da se obustave uobičajeni trgovinski odnosi. To je važno… Na kocki je ovde sama demokratija. Bore se za sve nas, za našu demokratiju”, rekla je Pelosi i ponovila reči američkog predsednika da će SAD uz Ukrajinu ostati do kraja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: