Podeli vest

Osumnjičeni se branio da je eksploziv kupio jos 2000. godine sa namerom da kopa bunar te da je započeo, ali nije realizovao do kraja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mup
Foto: Pixabay

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Srboljuba S. (61) jer je u svojoj kući u Barajevu neovlašćeno držao veću količinu eksplozivnih materija i minsko-eksplozivnih sredstava.

Osumnjičenom se na teret stavlja nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina, navodi se u saopštenjug tog tužilaštva.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Postoji osnovana sumnja da je Srboljub S. u stanju uračunljivosti, svestan svog dela i njegove zabranjenosti na tavanu kuće neovlašćeno držao minsko-eksplozivno sredstvo – 20 detonatorskih kapisli ukupne mase 1.405,24 grama, koje sadrže ekspolozivnu materiju trinitrotoluen (TNT) i amonijum nitrat, kao i 298,96 grama ekaplozivne materije trinitrotoluen (TNT) i amonijum nitrat i 10 metara sporogorećeg štapina.

Kako Tanjug saznaje, optuženi Slavoljub je penzioner.

On se branio da je eksploziv kupio jos 2000. godine sa namerom da kopa bunar te da je započeo, ali nije realizovao do kraja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: