Podeli vest

Selektor košarkaske reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, održao je konferenciju za štampu uoči puta na Evropsko prvenstvo, ali na njoj nije otkrio kojih 12 igrača će predstavljati našu zemlju na Evrobasketu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SVETISLAV PEŠIĆ
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/

Selektor košarkaske reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da će njegov tim biti motiv za sve reprezentacije na predstojećem Evropskom prvenstvu (od 1. do 18. septembra) jer rivali Srbiju doživljavaju kao Jugoslaviju, a ekipu predvode MVP NBA lige Nikola Jokić i MVP Evrolige Vasilije Micić.

Srbija će se takmičiti u D grupi u Pragu, a turnir će početi 2. septembra utakmicom protiv Holandije 2. septembra (21.00). Zatim slede mečevi protiv domaćina Češke 3. septembra (17.30), Finske 5. septembra (21.00), Izraela 6. septembra (21.00) i Poljske 8. septembra (21.00).

“Trudićemo se da ne bude negativnih iznenađenja sa naše strane. Oporavak mora da bude dobar i mentalno, ne samo fizički. Nema euforije posle pobede ili padanja u nesvest od tuge u slučaju poraza. Svakako ćemo biti kritikovani. Moramo da napredujemo iz jedne u drugu utakmicu. Danas svako svakog može da dobije u jednoj utakmici. Svi još misle da smo Jugoslavija, MVP 1, MVP drugi, to je motivacija za sve ekipe koje nas čekaju u Pragu. Sve što treniramo moramo pozitivno da demonstriramo na terenu. Imamo vrhunske igrače, imamo iskustvo. Trudimo se da im pokažemo pravi put. Mi smo tu da se prilagodimo njihovim navikama, njihovim mogućnostima”, izjavio je Pešić na konferenciji za medije uoči puta u Prag.

Konačan spisak sutra

Selektor će sutra saopštiti spisak od 12 košarkaša na koje će računati na EP, pošto se ne zna hoće li Nemanja Nedović i Nemanja Bjelica moći da pomognu ekipi.

“Najvažnije je zdravlje. Igra se praktično svaki dan. Ništa se tu ne menja. Igraće 12 igrača. Korona je tu i velika, naporna sezona iza igrača. I plus pored svega su i te kvalifikacije koje su sve ekipe igrale. Ogroman napor, vrlo je čudno da to nisu bolje organizovali, povećali broj igrača za turnir”.

Sa naše strane gledišta, mi se još nalazimo u procesu unapređenja svega i igre i razumevanja, dodao je selektor.

“Moramo da pobeđujemo, ako treba da idemo za Berlin, što je naš cilj. Ostale ciljeve ste vi sami postavili, tako da mi ne moramo. Kroz prvu rundu u Pragu želimo da unapredimo igru, da ostanemo fizički u dobrom stanju”, rekao je Pešić.

Selektor Srbije rekao je da nema nameru da eksperimentiše sa Nikolom Jokićem i Nikolom Milutinovim u istoj postavi.

“Razmišljamo o svemu. I da igramo sa tri beka. U prednosti si ako radiš svoje stvari onako kako si trenirao i ako si to doveo do perfekcije. Da je neko drugo vreme, mi bismo s aspekta nekih taktičkih zamisli igrali tako. Ali bolje da zbunimo protivnika, a ne sami sebe. Sve pripremamo koliko možemo”, zaključio je Pešić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: