Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin ostaje otvoren za svaki kontakt koji bi omogućio postizanje ciljeva specijalne vojne operacije mirnim putem, ali Zapad ne pruža takvu šansu, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u Moskvi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

peskov
Foto: Shutterstock

„Predsednik Putin je bio, jeste i biće otvoren za svaki kontakt kako bismo postigli naše ciljeve drugim sredstvima osim specijalne vojne operacije. Ako je to moguće, bilo bi bolje“, rekao je Peskov u intervjuu koji je objavio ruski novinar Pavel Zarubin na svom Telegram kanalu.

On je dodao da francuski predsednik Emanuel Makron i drugi evropski lideri treba da budu svesni toga, kao i da „kolektivne zemlje Zapada ne ostavljaju Rusiji drugu opciju u ovom trenutku“, prenosi TASS.

Portparol Kremlja prokomentarisao je predlog Francuske da se u Parizu održi mirovni samit o Ukrajini. „Sada je Ukrajina zapravo oruđe sukoba. Konflikt je zaista postao širi, pošto kolektivni Zapad vodi hibridni rat protiv naše zemlje“, rekao je on.

Što se Francuske tiče, rekao je Peskov, zemlja je de fakto postala strana u sukobu na strani Kijeva i ne može da pretenduje na ulogu moderatora u rešavanju ukrajinskog sukoba.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ