Podeli vest

Pet godina od ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića navršilo se danas, a do sada nisu utvrđeni nalogodavci i počinioci.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Bilten

Oliver Ivanović ubijen je ujutru 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija njegove stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Beograda je više puta saopštio da Priština nije želela da odgovara na upite državnih organa Srbije u vezi sa istragom i dokazima.

Suđenje pred osnovnim sudom u Prištini i dalje traje. Ivanović je od januara 2014. godine sa još četvoricom Srba bio pritvoren u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, a optužnica ga je teretila za navodni ratni zločin nad civilima na KiM 1999. godine.

Ivanović je u avgustu 2015. godine započeo štrajk glađu zbog odbijanja da ga puste da se brani sa slobode, a zatim je zbog narušenog zdravlja prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

Na devet godina zatvora je osuđen 21. januara 2016. godine. Ta presuda je potom ukinuta, a 2017. godine počelo je ponovljeno suđenje u tom postupku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: