Podeli vest

Ljubavni trouglovi nisu rezervisani za izmišljene likove. Odnos trougla može se desiti svakom od nas, a stručnjaci predlažu kako da se lakše suočite sa tom istinom i donesete odluku

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

Prevara partnera
Foto: Shutterstock

Šta je ljubavni trougao?

Veza u trouglu je složena ljubavna situacija u kojoj ima više od dve osobe koje su romantično uključene.

Veza u trouglu znači da postoji seksualna i/ili emocionalna veza između dve osobe, pri čemu je jedna od njih povezana sa drugom osobom.

Trougao odnosa često počinje slučajnim kontaktom i postepeno se razvija.

Načini rešavanja odnosa trougla

Odnos trougla je retko nešto čemu ljudi namerno teže. Niko ne želi da bude zaglavljen u ljubavnom trouglu jer to može biti prilično izazovno i štetno.

Međutim, kada se nađete tamo, počinjete da se pitate kako da rešite ljubavni trougao i koji bi mogli biti najbolji koraci da preduzmete.

Ako vam je potrebna pomoć da shvatite da li treba da ostanete ili da odete, razmislite o sledećim načinima da priđete i rešite situaciju u kojoj se nalazite, savetuju stručnjaci za brak i vezu sa portala Merridge.

Prepoznajte svoju ulogu u odnosu trougla

U ljubavnoj vezi trougla možete se naći u različitim ulogama. Pre nego što preduzmete bilo kakve korake, pogledajte se u ogledalo i pomirite se sa situacijom i svojom ulogom u njoj.

Bez obzira na to kako ste se našli u ovoj situaciji ili koju ulogu u troglu imate, ovde nema presude. To se može dogoditi svakome. U stvari, prema autorima „Splitting Up“ u zapadnom društvu, „voljno ili ne, većina odraslih je bila uključena u ljubavni trougao“.

Istraživanja pokazuju da zadržavanje na osećaju krivice ili stida neće pomoći da promenite okolnosti i može dovesti do nekonstruktivnih posledica kao što su anksioznost, depresija i teškoće u fizičkom zdravlju.

Dakle, presude nema, druge dve osobe nisu bitne važni ste samo vi.

Shvatite svrhu odnosa trougla u vašem životu

Kako se trougao desio, zašto se desio, to pitanje nije važno jer se već dogodilo i ponovo, može se dogoditi svakome.

Pre nego što se odlučite da ostanete ili okončate ljubavni trougao, morate da shvatite njegovu svrhu u vašem životu.

Bilo da odlučite da ostanete ili odete, uradite to svesno. Svest o tome zašto birate jedno rešenje u odnosu na drugo može vam pomoći da ostanete odlučni i da kasnije smanjite žaljenje.

Žurba vam neće pomoći, zamišljeni rok hoće. U tom roku ne razmišljate o tome kako ste došli do situacije trogla već koliko razloga imate za, a koliko protiv da u njemu ostanete ili odete.

Navedite svoje alternative

Ne postoji jednostavan odgovor na to kako se nositi sa ljubavnim trouglom ili jedno jednostavno rešenje.

Razmotrite sve opcije koje imate, kao i njihove potencijalne posledice.

Ako odlučite da ostanete, šta očekujete da će se desiti? Ili, ako odlučite da odete, kako bi to ispalo?

Navedite sve opcije i izbore koje imate u ovoj situaciji i razmotrite svaku iz više uglova. Ovaj pristup će vam pomoći da razjasnite šta vas očekuje i da se bolje pripremite.

Prihvatite da ne postoji savršeno rešenje

Psihologija ljubavnog trougla može vam pomoći da bolje razumete sebe i volite, ali neće ponuditi savršeno rešenje ili savet.

Poput Pepeljuginih cipela, savet odgovara samo vlasniku. Ako želite da idete napred, morate priznati da ne postoji savršeno rešenje ili savet.

Ovakav način razmišljanja i čekanje dok ne otkrijete idealan izlaz iz ovoga može vas držati zaglavljenim u odnosu trougla.

Ako se pitate kako da prevaziđete ljubavni trougao, možda biste želeli da preusmerite pažnju na korisnije pitanje, „koja alternativa pruža najviše onoga što želim da postignem?“

Bilo koji odnos trougla je složen, pa rešenja neće biti idealna, ali neka mogu biti bolja od drugih.

Fokusirajte se na brigu o sebi

Niko ne može ponuditi direktan odgovor na to šta treba raditi u ljubavnom trouglu. Međutim, postoji jedan način da se nosite sa odnosom trougla koji će se sigurno isplatiti.

Kada se fokusirate i vodite računa o sebi, sigurno ćete pobediti. Svaka investicija u lični razvoj sigurno će imati povraćaj ulaganja.

Štaviše, kakva god da je odluka u vezi sa ljubavnim trouglom koju na kraju donesete, biće vam lakše da je se pridržavate ako se posvetite sebi.

Kako se nositi sa ljubavnim trouglom?

Dozvolite sebi malo vremena da razmislite, izlečite i obnovite energiju pre nego što preduzmete bilo kakve određene korake.

Kada ste ljubazni i podržavate sebe, sve što vam život baci postaje lakše savladati.

Ako smatrate da vam je potrebna dodatna podrška u razvezivanju čvorova trougla, stručna pomoć je uvek dobra ideja.

Kada se pitate kako da izađete iz ljubavnog trougla, idite korak po korak.

Ako ste izabrali da budete u ljubavnom trouglu, to mora da ima značenje za vas. To značenje mora da vam bude jasno, kao i benifit koji od njega imate kako biste bili mirni i uvek znali odgovor na pitanje zašto ste tu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: