Podeli vest

U istraživanju u kome je učestvovalo 40.000 dugoročnih partnera od njih se tražilo da izdvoje pet najvažnijih stvari za srećan odnos. Ovo su njihovi odgovori

Autor : Bilten.rs , Izvor :

ljubav
Foto: Shutterstock

Ukoliko ste u dilemi kako da održite svoju vezu ili brak, ovi saveti vam mogu pomoći. 40.000 parova koji su u odnosu duže od 20 godina dalo je svoje mišljenje, a ovo je ono što oni rade

Odvajaju vreme jedno za drugo

Čak i ako ga zapravo nemaju. Čak i kada je super-stresna, naporna nedelja, parovi u zdravim dugotrajnim vezama odvajaju vreme jedno za drugo. Bilo tako što ćete redovno uzimati veče ili nekoliko sati slobodno od svih drugih sastanaka, nakratko se čuti preko Vibera s vremena na vreme, ili proći kroz najvažnije trenutke dana za samo nekoliko minuta u krevetu uveče.

Pričaju o svemu

Kao dobri prijatelji, parovi koji su dugo zajedno razgovaraju o svemu. Oni ne samo da dele pozitivne stvari u životu, već i otvoreno govore o problemima, neuspesima i slabostima. Čak i kada su u pitanju teme kao što su seks, ljubomora ili mentalno zdravlje. Često razgovori o teškim osećanjima spajaju par.

Pošteno se raspravljaju

Čak i u vezama koje su uglavnom srećne, stvari ponekad skrenu sa puta. Ali samo u prenesenom smislu. Jer oni koji su dugo zajedno nauče vremenom da pravično rešavaju sukobe i teže da pronađu konsenzus umesto da po svaku cenu pokušavaju da pobede. Svađe se održavaju s poštovanjem i svako ko zabrlja iskreno se izvinjava.

Ne zameraju

Mi svi pravimo greške. Međutim, svako ko ukaže svom partneru svaki put kada se svađa da je zaboravio rođendan prošle godine ili dao glup komentar na večeri sa porodicom pre tri nedelje, ponaša se nepravedno. Parovi u dugim, srećnim vezama govore direktno kada ih nešto boli i ne gaje tajnu zamerku.

Prihvataju svoje razlike

Neki ljudi bi voleli da imaju iste hobije, političke stavove i omiljene serije kao i njihov partner. Imati mnogo zajedničkih stvari je lepo, ali imati sve zajedničko je nerealno. Dugogodišnji parovi prihvataju različita interesovanja i mišljenja i ne pokušavaju da savijaju drugu osobu. Shvatili ste: mi smo par, ali nismo ista osoba.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…