Podeli vest

Koliko je kreativan i konstruktivan bio Besnik Bisljimi najbolje se vidi u činjenici da je ponovo odbio da se susretne sa mnom direktno, izjavio je Petar Petković

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petkovic kim
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagovao je na izjavu Aljbina Kurtija da je prištinski pregovarač Besnik Bisljimi pokazao konstruktivnost u razgovorima u Briselu, a da je Beograd dokazao da nije zainteresovan za postizanje sporazuma.

“Koliko je kreativan i konstruktivan bio Besnik Bisljimi najbolje se vidi u činjenici da je ponovo odbio da se susretne sa mnom direktno i da razgovaramo o nestalim osoboma, a nije imao ni predloge u vezi registarskih tablica”, naveo je Petković na Tviteru.

On je u tvitu upućenom Kurtiju koji trenutno boravi u SAD, poručio i da mu “turneja u dijaspori ide bolje od dijaloga”.

Prethodno je i Bisljimi posle razgovora sa specijalnim posrednikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom u Briselu optužio srpsku stranu da nije pokazala konstruktivnost. On je izneo i tvrdnju da je srpska delegacija došla u Brisel samo sa namerom da međunarodnoj zajednici pošalje signal da je Beograd spreman za razgovore.

Kurti je za RTK rekao da nije pomno pratio poslednji proces pregovora o registarskim tablicama održan u Briselu, ali veruje da će posrednik Miroslav Lajčak objasniti koja strana, kako kaže, nije bila konstruktivna.

“Za nas nemam dilemu. Znam da je naš glavni pregovarač Besnik Bisljimi bio i konstruktivan i kreativan, ali očigledno je da Beograd nije zainteresovan za dogovor”, smatra Kurti.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: