Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je porodici ranjenih dečaka iz sela Gotovuša ponudio pomoć Kancelarije za KiM i Vlade Republike Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da se čuo sa porodicama M.S i S.S, ranjenih u selu Gotovuša kod Štrpca, kada je na njih dok su nosili badnjak iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, kao i da im je ponudio svu pomoć Kancelarije za KiM i Vlade Republike Srbije.

Petković je istakao da je zatražio od Prištine da poseti ranjene dečake.

“Možete li da zamilite tog čoveka, odnosno nečoveka, monstruma, koji puca na Božić na srpsku decu samo zbog toga što nose srpske badnjake. I sada neka oni koji svakoga dana napadaju srpski narod i govore da su Srbi na severu kriminalci, neka kažu ko su zapravo kriminalci i ubice. Oni su na drugoj strani. Samo zbog toga što su nosili badnjake i što nose srpsko ime i prezime, Miloš i Stefan su upucani”, rekao je Petković, a prenosi Kosovo online.

Dodao je da su dečaci pukom srećom ostali živi, ali da je neko želeo da nam priredi krvav Božić.

“Ne može da prođe ni jedan veliki verski praznik bez incidenata, napada i zastrašivanja srpskog naroda na KiM. Naravno, o svemu ovome saznaće čitav svet. Mi smo već obavestili međunarodnu zajednicu, lično sam obavestio i Lajčaka, Brisel, da ukažemo na ono što se dešava svakog dana na Kosovu”, ocenio je Petković Direktor Kancelarije za KiM je upitao “zašto Srbi ne mogu da budu mirni ni na najveći hrišćanski praznik Božić”.

“Dokle to ide, da neko iz čista mira puca na decu koja se kreću pokraj puta, nose badnjake i idu ka svojoj kući. Hoće li opet da se oglasi međunarodna zajednica i da kaže da su obe strane krive i da obe strane treba da se suzdrže ne znam čega… Ne ovde je jasno ko je krivac i ovde je jasno da politika Prištine ide u pavcu proterivanja Srba sa KiM. Ona je ta koja stvara ovakvo stanje u društvu gde imamo albanske ektsremiste koji napadaju naš narod i našu decu”, dodao je Petković.

Kako je Petković ocenio, albanski napadač je želeo da porodici dečaka priredi Božić u krvi. “Mi se borimo za mir, dok Priština gazi mir na najgori mogući način, tako što puca u srpsku decu”, kazao je Petković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: