Podeli vest

Petar Petković poručio je Vuku Jeremiću da objasni zašto mu premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti svakodnevno zahvaljuje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ARHIVA

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković poručio je danas predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću da se ne kiti tuđim zaslugama, nego da objasni zašto mu premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti svakodnevno zahvaljuje.

Petković je na Tviteru podelio fotografiju prištinskog Ekspresa, iz vremena kada je Jeremić bio ministar spoljnih poslova, a na kojoj je na naslovnoj strani napisano “Hvala Vuče”.

On je naglasio da tzv. Kosovo nije član Ujedinjenih nacija samo zahvaljujući snažnoj borbi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da to spreči. Petković tvrdi da, da se Jeremić pitao, “do sada bi Kurtiju i crveni tepih postavljali”.

“Zato neka se ne kiti tuđim zaslugama, nego neka objasni zašto mu se Kurti svakodnevno zahvaljuje?”, poručio je Petković.

Jeremić je ranije danas izneo tvrdnju da, zahvaljujući mišljenju Međunarodnog suda pravde (MSP), isključivo od Srbije zavisi da li će samoproglašeno „Kosovo“ postati član UN i ocenio da će bilo kome ko bi se usudio da krene “u pravcu prihvatanja prišinske stolice u UN, a što bi značilo priznavanje nezavisnosti te lažne države, pad s vlasti biti najmanji problem od svega što će mu se dogoditi“.

“Bez potpisa Beograda na sporazum koji omogućava članstvo Prištine u UN to ne može da se dogodi, jer da može, to bi već bilo urađeno za sve ove godine”, rekao je Jeremić u Šidu, gde je razgovarao sa građanima i članovima Narodne stranke, saopštila je Narodna stranka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: