Podeli vest

Kurti želi da kriminalizuje Srbe da bi opravdao svoje nasilne akcije od Štrpca do Leposavića, naveo je Petković na Tviteru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petkovic
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ARHIVA

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti želi da kriminalizuje Srbe da bi opravdao svoje nasilne akcije.

“Nedopustivo je svako ugrožavanje mira i stabilnosti. Kurti želi da kriminalizuje Srbe da bi opravdao svoje nasilne akcije od Štrpca do Leposavića! Srbi žele da žive u miru na svojim ognjištima i jedini koji gađa je Rosu, što dobro zna Srećko Sofronijević, kome su pucali u leđa”, naveo je Petković na Tviteru i objavio prošlogodišnju fotografiju ranjenog Sofronijevića, kome viri metak iz leđa.

Nešto ranije danas, Kurti je saopštio da je pokrenuta istraga o incidentu na jezeru Gazivode, kada je, prema tvrdnjama kosovske policije, pucano na njihove pripadnike.

Kurti je na Tviteru naveo da nije bilo žrtava i dodao da je to drugi put za manje od nedelju dana da su kosovsku policiju napale, kako se izrazio, “kriminalne grupe” na severu, samo šest dana nakon postavljanja barikada.

Sreća Sofronijevića je oktobra 2021. godine u Zvečanu ranila kosovska policija tokom nemira na Kosovu i Metohiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: