Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da će privremene prištinske institucije morati da formiraju ZSO u skladu sa četiri potpisana sporazuma iz Brisela

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da će privremene prištinske institucije morati da formiraju ZSO u skladu sa četiri potpisana sporazuma iz Brisela, a da je Beograd posvećen dogovoru iz Ohrida, poštujući svoje crvene linije i da tu ništa nije prekršeno.

On je naveo i da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne može da opravda što nije formirao ZSO, reagujući na raniju tvrdnju Kurtija da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbio njegovu, kako je naveo, “velikodušnu ponudu samouprave za kosovske Srbe”.

“Za Kurtijevu mržnju prema Vučiću nema ni leka ni doktora! Kurti ne može da opravda što nije formirao ZSO i to će morati da uradi poštujući četiri potpisana sporazuma iz Brisela 2013. i 2015. Beograd je posvećen dogovoru iz Ohrida poštujući svoje crvene linije i tu ništa nije prekršeno”, saopštio je Petković na Tviteru.

Premijer prištinskih institucija Aljbin Kurti oglasio se prethodno na Tviteru povodom sastanka u Ohridu.

“Nakon što je odbio da potpiše sporazum 27. februara i pre nego što je ponovo odbio da ga potpiše uz Aneks od 18. marta, predsednik Srbije je odbio i moju velikodušnu ponudu samouprave za kosovske Srbe, kroz model Zajednice koju bih ja sastavio i predložio. Da li je on ‘Dr No’ ili ‘Mister Njet’? Pa, znamo da on nije doktor”, napisao je Kurti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: