Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je večeras da nikad težem sastanku nije prisustvovao nego što je bio današnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora zemalja Kvinte, kao i da je svima u prostoriji bilo jasno da je za trenutnu situaciju na KiM glavni krivac premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

“Jasno je kao dan da Kurti ne želi da odustane od svoje odluke niti da odloži protivpravnu uredbu koja se odnosi na ukidanje dinara i platnog sistema Srbije na KiM. Ovde nije reč o još jednoj odluci koje donosi svakoga dana, već da se radi o nasilnom aktu koji je direktno usmeren na opstanak srpskog naroda”, rekao je Petković za Tanjug nakon sastanka Vučića sa ambasadorima u Predsedništvu Srbije.

Istakao je da je predsednik Vučić vodio suštinski važne odgovorne razgovore sa ambasadorima Kvinte.

“I sutra će imati brojne razgovore koji se odnose na to. Činimo sve da ovakvo ponašanje Kurtija zaustavo. Odluke ćemo donositi strpljivo i mudro imajući na umu dugoročni cilj”, rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da će se narednih dana Vučić obratiti javnosti u vezi ove teme i u vezi odluke o ukidannju dinara.

“Srpski narod treba da zna da ima iza sebe Srbiju i predsednika Vučića i nikada nećemo odustati od svoga naroda i borićemo se za zaštitu njihovih prava, jer Srbi imaju prava na KiM da žive, opstaju, imaju svoju budućnost, platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati”, naglasio je Petković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: