Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovih izjavio je danas da je apsolutna laž premijra privremenih prištinskih insitucija Aljbina Kurtija i ministarke Donike Gervale da su prištinski policajci uhapšeni na teritoriji Kosova i Metohije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

 Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević posetio danas neosnovano uhapšene Srbe sa KiM koji se nalaze u pritvornim centrima u Podujevu i u Gnjilanu i tom prilikom se uverio da je kosovska policija maltretirala i tukla sve uhapšene Srbe.

“On je u Gnjilanu posetio Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića koji su uhapšeni 29. maja, a u Podujevu je posetio i Miluna Milenkovića Luneta, Nemanju Vlaškovića, Dalibora Spasića, ali i Milovana Božovića koji je uhapšen početkom aprila ove godine”, rekao je Petkovića na vanrednoj konferenciji za medije.

Dodao je da je Pavićević, koji je trenutno na putu za Beograd i da će o svemu sačiniti zvanični izveštaj, ustanovio da je kosovska policija posebno maltretirala i tukla uhapšene prilikom privođenja i odvođenja u pritvorne centre. 

Nikakvog kidnapovanja nije bilo, laž Kurtija i Gervale

Petković je izjavio da je apsolutna laž premijra privremenih prištinskih insitucija Aljbina Kurtija i ministarke Donike Gervale da su prištinski policajci uhapšeni na teritoriji Kosova i Metohije.

Laž je i sve ono što su danas na konferenciji rekli Kurti i Gervala, govoreći o nekakvom kidnapovanju, istakao je Petković na vanrenoj konferenciji za novinare.

“Kidnapovanja nije bilo. Oni su na teritoriji centralne Srbije uhvaćeni od strane specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije u okolini sela Gnjilice u opstini Raška, gde su došli sa automatskim puškama i dva pištolja”, rekao je Petković.

MUP odgovorio na sve tačke upita Euleksa o uhapšenim Albancima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je danas da je Ministarstvo unutrašnjih posliova Srbije odgovorio na sve tačke upita Euleksa povodom hapšenja prištinskih policajca.

On je na konferenciji za novinare dodao da je Srbija spremna da ponudi dokaze i učestvuje u istrazi i ponovo predložio da stručnjaci Euleksa dođu u Beograd i sprovedu poligrafsko ispitivanje pripadnika MUP-a, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, koji su uhapsili tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.Š. daleko u dubini teritorije centralne Srbije.

“Tako mogu jasno da postave pitanje gde su uhapšeni kosovski policajci, i da li su pripadnici srpske policije prešli administrativnu liniju ili ne. Naši policajci nisu korak prešli preko administrativne linije. Kurti sve vreme laže i obmanjuje. Imate i izveštaj KFOR-a koji jasno na to ukazuje”, rekao je Petković.

Narod na KiM poslao poruku Aleksiću i Ćuti da tu nemaju šta da traže

Petković je rekao da su predstavnici opozicije Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta došli iz Beograda u Zvečan da provociraju narod na KiM, koji im je, kako je naveo, poručio da oni tu nemaju šta da traže.

“O tome kako su oni prošli na severu KiM najbolje svedoče snimci koji se dele po društvenim mrežama, i na kojima vidimo da su žene i ostali ljudi, koji su tu danima i nedeljama braneći svoju opštinu i svoje pravo na opstanak, jasno poručili da nemaju tamo šta da traže”, rekao je Petković odgovarajući na pitanja novinara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ