Podeli vest

Petković je u saopštenju naveo da Ponoš to čini “u maniru propagandističkih poruka na kojima bi mu pozavideli i u brojnim zapadnim ambasadama”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ARHIVA

Član Predsedništva SNS Petar Petković ocenio je danas da se osnivač pokreta Srbija-Centar Zdravko Ponoš drznuo da goloruki srpski narod na KiM i zvanični Beograd bez ijednog dokaza optuži da je spreman da izazove incidente i sukobe na Kosovu i Metohiji.

Petković je u saopštenju naveo da Ponoš to čini “u maniru propagandističkih poruka na kojima bi mu pozavideli i u brojnim zapadnim ambasadama”.

Prema Petkovićevim rečima, Ponoš je u sukobu sa zdravim razumom kada mu se ovakvi scenariji priviđaju.

“Svojom perfidnom zamenom teza kojom bi da izjednači nasilnika i žrtvu, Ponoš se direktno stavio u službu Aljbina Kurtija i vlasti u Prištini koja je po njegovoj volji. Nema sumnje da će ovakvim antisrpskim stavom zadobiti podršku zapadnih ambasada, ali i ličnu Kurtijevu zahvalnicu i naklonost. Zato ga je i puštao da u kampanji šparta Kosovom i Metohijom, dok je srpskim ministrima poseta bila zabranjena”, naveo je Petković.

On je ocenio i da nema sumnje da ni Ponoš ni Kurti ne žele da vide Zajednicu srpskih opština kojom se garantuju kolektivna prava i bezbednost Srbima na KIM i da bi na sve načine da sabotiraju njeno formiranje.

“Uprkos njegovim ratnim snovima, Beograd će na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti da čuva mir i stabilnost i bori se za kompromisno rešenje za smirivanje tenzija”, poručio je petković, saopšteno je iz SNS.

Ponoš je u intervjuu za Nujuz Maks Adrija ocenio da je mogućnost od oružanog sukoba na Kosovu “veoma mala”, ali smatra da, kako je rekao, “i jedna i druga strana mlate sa vojnim ili paravojnim potencijalima”.

Ocenio je i da će kada i ako se ZSO formira, “malo šta od srpskog i malo šta od zajednice” biti, jer će biti formirana po kosovskom ustavu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: