Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je poslednji sastanak u Briselu apsolutno potvrdio da Priština nije spremna da ide u pravcu deeskalacije, kao i da je dolazak u Brisel za Prištinu samo predstava.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ARHIVA

On je za tv Pink rekao da je manir Prištine da govori o deeskalaciji, ali da kada treba da se to sprovede neće trilateralu, dogovore, deeskalaciju.

“Mi smo bili spremni da se sretnemo sa njima jer što bi inače išli u Brisel. Drugo je pitanje da li volim da se srećem sa Bisljimijem, ali moj je posao je da razgovaram o teškim temama. Ovo više nema veze sa pregovorima i odgovornošću. Oni samo fingiraju pregovore i dolazak u Brisel, to je za njugh samo predstava”, rekao je Petković.

Prema njegovim rečima ništa nije preče od deeskalacije.

“Ali na severu KIM je i dalje kosovska policija u i oko zgrada opština, nastavlja se maltretiranje Srba. Situacija nije sjajna ni na jugu – u Štrpcu, Gračanici, Kosovskom pomoravlju. Njvažnije je da rešimo krizu, da se povuku lažni gradonačelnici, policajci, Kurtijevi okupatori koji nemaju šta da traže na severu”, rekao je Petković.

On ističe da je sve to rečeno i specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku, kao i da je zvanična agenda Brisela bila razgovor o deeskalaciji.

“Mi smo ispunili dve od tri obaveze, treću nismo jer ona ide paralelno sa obavezom Prištine – kada povuku policiju povući će se građani ispred opština”, rekao je Petković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: