Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao iskren i dosledan čuvar stabilnosti regiona, prirodno opsesivna meta za napade “ratnohuškačkog režima Aljbina Kurtija”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

“Priština se najviše plaši mira, jer u miru se topi tolerancija za Kurtijevu politiku rušenja dijaloga i nastojanja da se za probleme na Kosovu i Metohiji nađe diplomatsko i kompromisno rešenje. Vjosa Osmani može da pokušava da nedovoljno informisanoj zapadnoj javnosti prodaje bajke o Srbima kao pretnji, ali u političkim i diplomatskim krugovima je veoma dobro prepoznato ko svakodnevno nastoji da ponovo raspali balkansko bure baruta”, rekao je Petković.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Petković je naveo da je besramna laž da predsednik Srbije i Srbi na KiM na bilo koji način destabiliziju prilike na terenu, jer činjenice govore upravo suprotno – da su jedina pretnja miru ekstremisti koji, inspirisani Kurtijevom šovinističkom politikom, gotovo svakodnevno napadaju i zastrašuju srpski narod.

Podseća da se samo od početka godine dogodilo 10 napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, uključujući i napade iz vatrenog oružja na decu i goloruke civile, “što potpuno razgolićuje laži Vjose Osmani o navodnom smanjenju broja etnički motivisanih incidenata”.

“Istina je zapravo da na delu imamo eksploziju nasilja kakvo nije viđeno godinama unazad, i to svedoči o paničnoj potrebi Prištine da Srbiju uvuče u sukobe sa NATO, kako bi onda imala izgovor za nastavak neispunjavanja obaveza preuzetih Briselskim sporazumom. Aljbin Kurti i njegovi advokati poput Vjose Osmani su spremni čak i da izazovu sukobe širih razmera, samo da ne bi morali da ispune obaveze koje se tiču formiranja Zajednice srpskih opština, ali agresivna i ratoborna priroda Kurtijeve politike ne može se kamuflirati dezinformacijama i neosnovanim napadima na Srbiju i njenog predsednika”, rekao je Petković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: