Podeli vest

O ovom, kako kaže, skandaloznom događaju, Petković je obavestio visokog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

PETKOVIĆ
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da su danas na severu KiM pripadnici Rosu zaustavili sanitetsko vozilo koje su zajedno sa vozačem Dejanom Spahićem odveli u nepoznatom pravcu.

O ovom, kako kaže, skandaloznom događaju, Petković je obavestio visokog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Petković je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da se incident dogodio oko 14 sati na putu Leposavić-Kosovska Mitrovica kod Grabovca i najavio da će zbog toga biti podneta krivicna prijava protiv Aljbina Kurtija koji je nastavio da teroriše srpski narod na Kosovu i Metohiji i koji je direktno naredio ovu akciju.

Kako je rekao Petković dan nakon umirivanja tenzija na severu KiM Kurti krece sa novim, najtežim provakacijama.

“Četiri policajca Rosu do zuba naoružanih, maskirani su kidnapovali Dejana, a jedan pripadnik Rosu je seo za volan santitetskog vozila i svi su otišli u nepoznatom pravcu ka jugu”, rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, Dejan Spahić prevozio je infuzioni rastvor iz Leposavić ka Domu zdravlja Kosovska Mitrovica kada mu je vozilo ROSU kod mesta Grabovac preprečilo put.

Spahića su uhapsili, a vozilo odvezli dalje na jug.

Petković kaže da je cilj napada bio da se zapleni infuzioni materijal i navodi da Priština zabranjuje dovoz naših lekova u bolnice na KiM više od godinu dana a da su zalihe lekova sve manje.

“Pet puta šam tražio u Briselu da se reši pilanje lekova. Van svake prakse, Priština zaustavlja dovoz lekova, a i ovo što imamo otima i hapse vozače.

Poručuju Srbima da ne mogu da se leče i da im tamo nema života”, istikao je Petković.

Kako kaže Petković, Srbi na KiM su uznemireni i besni jer je takvo ponašanje Kurtija i Albanaca bez presedana.

“Ako sada ne reaguje Kvinta i KFOR ima ko će da zaštiti i sačuva naše ljudi, jer ovakvo ponašanje u 21. veku u sred Evrope je apsolutno neprihvatljivo. Infuzioni rastvori su sada meta Aljbina Kurtija i neko treba da ga unormali. NJemu ne može da se veruje to smo videli juče, a potvtđeno nam je i danas”, poručio je Petković.

“Aljbin Kurti udara i na naše bolesnike, pacijente koji u teškom stanju i koji čekaju na ove lekove i infuzioni materijal. Posle udara na tablice i lične karte, sada na red dolaze i zdravstvene institucije”, rekao je Petković.

On je dodao da je srpski narod izuzetno i uznemiren jer niko ne zna šta je sledeći potez Kurtija i da je o ovom događaju obavestio i Miroslava Lajčaka”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: