Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas povodom puštanja na slobodu Srbina Radoša Petrovića koji je prvi uhapšen u Zvečanu da je pobedila pravda i poručio da svih osmoro Srba koji su uhapšeni moraju biti oslobođeni.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petkovic
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ARHIVA

”Pravda je pobedila, Radoš Petrović je pušten na slobodu! Zašto je bio utamničen 26 dana, kad svi znaju da nije bio kriv o čemu postoje i dokazi? Osmoro Srba je uhapšeno na pravdi Boga i svi moraju da budu oslobođeni! Borićemo se za sve njih dok ne budu opet sa svojim porodicama!”, napisao je Petković na svom nalogu na Tviteru.

Srbin sa severa Kosova i Metohije, Radoš Petrović koji je prvi uhapšen 29. maja u Zvečanu, ranije danas je uz položeno jemstvo pušten na slobodu.

Od trenutka njegovog privođenja, evidentni su bili dokazi da je Radoš priveden dok je mirno protestovao, bez ikakve krivice što su za njega i Dušana Obrenovića potvrdili i međunarodni predstavnici, među kojima i Euleks.

Zajedno sa Radošem tog dana je priveden i Dušan Obrenović za identično delo, te je i za njega podnet zahtev za puštanje uz kauciju.

Pušten Srbin koji je prvi uhapšen na severu Kosova i Metohije

Srbin sa severa Kosova i Metohije, Radoš Petrović koji je prvi uhapšen 29. maja u Zvečanu, danas je uz položeno jemstvo pušten na slobodu, saznaje Tanjug.

On se posle punih 26 dana pritvora ponovo pridružio svojoj porodici. Od trenutka njegovog privodjenja, evidentni su bili dokazi da je Radoš priveden dok je mirno protestovao, bez ikakve krivice što su za njega i Dušana Obrenovića potvrdili i medjunarodni predstavnici, medju kojima i Euleks.

Zajedno sa Radošem tog dana je priveden i Dušan Obrenović za identično delo, te je i za njega podnet zahtev za puštanje uz kauciju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: