Podeli vest

Petković je na Tviteru naveo da je problem to što Svečlja nikada nije priznao to pravo srpskom policijskom Direktoratu-Sever koji je uvek preskakao.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da izjava minista unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje da kosovska policija ima pravo delovanja i na severu pokrajine jedino može da se odnosi na policijski Direktorat Sever, koji po Briselskom sporazumu čini 95 odsto Srba.

Petković je na Tviteru naveo da je problem to što Svečlja nikada nije priznao to pravo srpskom policijskom Direktoratu-Sever koji je uvek preskakao.

“Umesto toga, PR je uvek slala na sever ROSU, do zuba naoružane jedinice u oklopnim vozilima koje tamo mogu samo uz saglasnost KFOR i četiri gradonačelnika sa severa, po sporazumu iz 2013. A šalju ih da otmu sever, proteraju Srbe, zaustave lekove, maltretiraju goloruk narod. Neće proći”, napisao je Petković.

Svečlja je ranije danas na Tviteru napisao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako tvrdi, ””lagao”” da kosovske bezbednosne snage (KBS) ne mogu da idu na sever bez saglasnosti četiri gradonacelnika sa severa i NATO.

On je naveo da je kosovska polciija ovlašćena da “obezbedi vladavinu zakona i bezbednost za sve građane širom Kosova”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je ranije danas NATO da prekine upade specijalnih kosovskih jedinica na sever Kosova i da počnu da primenjuju sporazume koje su sami potpisali.

Vučić je u obraćanju građanima, pored ostalog, rekao da je sam generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg potvrdio da postoji jasan dogovor o pokretima prema severu, a koji je kako je istakao Priština više puta prekršila.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: