Podeli vest

Petković je izjavio da je bivši šef države, BorisTadić, ostavio srpski narod na KiM.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Boris Tadić
Foto: Shutterstock

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković poručio je danas predsedniku Socijaldemokratske stranke i bivšem šefu države Borisu Tadiću da je poslednji koji treba da se poziva na Ustav Srbije navodeći da je Tadić ostavio srpski narod na KiM.

“Vi ste, Borisu Tadiću, poslednji koji treba da se poziva na Ustav Srbije! Ostavili ste srpski narod na KiM, na prelaze doveli kosovsku policiju i carinu koji ne dozvoljavaju da naši lekovi i hrana prolaze. Zato sam naglasio ono što narod govori – na Jarinju je Tadićeva granica!”, objavio je Petković na svom Tviter nalogu u odgovoru na Tadićevu tvrdnju na Tviteru da nazivanjem administrativne linije na KiM granicom “vrši krivično delo kršenja Ustava”.

Petković je naveo da je premijer privremenih prištinskih vlasti Aljbin Kurti “u Briselu rekao da je 2010. godina najznačajnija, jer je tada doneta odluka MSP u Hagu”.

“Vaša diplomatija, Borise Tadiću, na steroidima, kako ste je zvali, uputila je katastrofalno pitanje MSP koje je nažalost vodilo legalizaciji tzv. nezavisnosti Kosova. Bedno!”, napisao je direktor Kancelarije za KiM.

Kako je Petković takođe naveo, Tadić je, da bi ostao na vlasti, molio američku administraciju da “odloži priznanje Kosova posle predsedničkih izbora u Srbiji 2008. godine”, o čemu smo, kako je Petković napisao, svi čitali u Vikiliksu.

“Doveli ste Euleks, priznali kosovske tablice, lične karte, carinski pečat tzv. Kosova, izmestili borbu za KiM iz UN. Niste osudili nijedan napad na Srbe poslednjih godina. Bedno!”, poručio je Petković Tadiću.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: