Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da od međunarodne zajednice zahteva da hitno pusti na slobodu Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, koji su juče uhapšeni u Zvečanu. Advokat Obrenovića tvrdi da je njegov klijent brutalno pretučen

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da od međunarodne zajednice zahteva da hitno pusti na slobodu Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, koji su juče uhapšeni u Zvečanu.

On je za Tanjug rekao da je reč o licima koja su mirno protestovala i nisu činila nikakvo nasilje.

“Želim da obavestim javnost da je Dušan Obrenović, ono što smo čuli od njegovog advokata, brutalno pretučen tokom hapšenja, ali i tokom večeri i noći, s obzirom da se Dušan i Radoš nalaze sada u južnom delu Kosovske Mitrovice. Bukvalno su kosovski policajci Albanci pretukli Boga u malom Dušanu i kad to kažem, mislim čak i bukvalno, jer su mu se dodatno svetili zbog toga što je 2016. godine prešao u pravoslavlje, pa je svoje ime Sulejman zamenio imenom Dušan, što mu je kršteno ime”, izjavio je Petković. Kako je naveo, KFOR je rekao da će da pusti na slobodu četiri Srbina, međutim, puštena su samo dvojica.

“Slagali su i nisu pustili drugu dvojicu. Zahtevamo da hitno puste i Dušana i Radoša, pogotovu što je Dušan sada u jako lošem stanju. Zahtevamo i hitnu hiruršku intervenciju zato što ima posekotine po celom telu, verovatno ima i unutrašnje krvarenje i hematome po glavi i ne može da stoji”, istakao je Petković. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rekao da je ovo apsolutno nedopustivo i naveo da je Dušanu Obrenoviću život ugrožen, jer je toliko pretučen da mu je izmenjen i fizički opis.

Advokat: Obrenović prilikom hapšenja u Zvečanu brutalno pretučen

Advokat Dušana Obrenovića, koji je juče uhapšen u Zvečanu, Predrag Miljković izjavio je danas da je Kosovska policija prilikom hapšenja brutalno pretukla njegovog klijenta.

On je novinarima rekao da je Obrenović strašno pretučen prilikom hapšenja i uvođenja u stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice, kao i da je zadobio različite povrede glave, posekotine, poderotine, hematome po glavi.

“Strašno i brtutalno je pretučen. Sinoć mi je rekao da su ga tukli u opštinskoj zgradi kada su ga uhapsili. Na teret mu se stavlja pozivanje na otpor i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom. Ja razumem da bude uhapšen i osumnjičen, ali da bude onako zverski pretučen… Pozivam međunarodnu zajednicu, policiju, pravosudne organe da imaju uvid šta se radi i da se ovome stane na kraj”, rekao je on. Miljković je dodao da je Dušan Obrenović mlad čovek koji je juče mirno protestvovao, kao i da nije zaslužio da bude tako pretučen.

“Pregledan je od strane lekara koji je čak pokušao da ublaži povrede i čini mi se da je napisao da treba da ga pregleda hirurg. Sada ću otići kod njega da ga još jednom vidim da se uverim da je u dobrom stanju, da bar nije zadobio nove povrede”, rekao je Miljković. Kako je rekao Obrenoviću je određeno zadržavanje do 48 sati.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: