Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da je tzv. kosovska policija ponovo ušla na teritoriju centralne Srbije i to 500 metara od administrativne linije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ARHIVA

“Ovo je konferencija kako bih vam predstavio neoborive dokaze koji još jednom pokazuju kako brutalno Aljbin Kurti i Priština krše rezoluciju 1244 i vojno-tehnički sporazum. Prikazaćemo video snimak na kojem se vidi kako je Kurtijeva tzv. kosovska policija ponovo ušla na teritoriju centralne Srbije i to 500 metara od administrativne linije. Oni nemaju šta da traže na prostoru centralne Srbije, a ušli su sa svojim policijskim vozilom do zuba naoružani”, rekao je Petković.

Petković je rekao da je danas policijski službenik Policijske stanice Bujanovac sa kontrolnog punkta Breznica uočio kako se brzo kreće policijsko vozilo tzv. kosovske policije i to iz pravca Karačeva ka selu Breznica. Kaže da je to policijsko vozilo tzv. kosovske policije jurilo kombi bele boje i sa drumskog puta u pravcu sela Breznica, kombi vozilo je skrenulo i otišlo u pravcu sela.

“Na mestu skretanja policijsko vozilo tzv. kosovske policije marke Dačia registarskih oznaka 27202 je zastalo i suvozač je izašao i pogledom ispratio kuda je otišlo to kombi vozilo. U tom trenutku kada se tzv. kosovska policija zaustavila na tom skretanju oni su uočeni od strane pripadnika policije Srbije i naši pripadnici policije su krenuli u pravcu pripadnika tzv.kosovske policije kako bi ih zaustavili u očiglednoj nameri da vršljaju po centralnoj Srbiji”, rekao je Petković.

Kako kaže, u tom trenutku Kurtijevi polcajci su videli da su uočeni od strane pripadnika srpske policije i onda je suvozač, koji je, dodaje, izašao iz vozila brzo ušao u vozilo i onda su se vratili ka Karačevu.

“Šta bi bilo da naši policajci nisu uočilo ovo policijsko vozilo tzv. kosovske policije? Dakle, oni bi očigledno nastavili u pravcu sela Brezovica i oni bi tu nastavili da vršljaju po teritoriji centralne Srbije. Oni nemaju šta da traže na teritoriji centralne Srbije kao što nisu imali šta da traže ni 14. juna kada su takođe bili locirani od strane pripadnika srpske policije, s tim što su tada bili i uhapšeni jer su zatečeni sa dugim cevima i drugom opremom”, rekao je Petković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: