Podeli vest

Boris Tadić ocenio je kao “katastrofalan” propust u obraćanju Aleksandra Vučića u UN što nije jasno podvukao da je za Srbiju neprihvatljivo članstvo Kosova u UN.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petkovic
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ARHIVA

 Član Predsedništva SNS Petar Petković izjavio je danas da bivši predsednik Srbije Boris Tadić ne zna šta je obraz i sramota, jer da zna “ne bi usudio da bilo kome, a ponajmanje predsedniku Aleksandru Vučiću govori kako se brane nacionalni interesi”.

“Vrhunac je licemerja da Tadić pokušava da omalovaži predsednikov govor u UN, odakle je sam svojevremeno izmestio borbu za Kosovo i Metohiju po nalogu stranih ambasada i prebacio je na teren Evropske unije, za nas značajno nepovoljniji. U Tadićevo vreme više od 100 država sveta priznalo je samoproglašenu nezavisnost KiM, dok danas zahvaljujući bespoštednoj borbi predsednika Vučića imamo 18 povučenih priznanja, uz još devet spremnih otpriznanja”, podsetio je Petković.

Prema njegovim rečima, “ti uspesi bole Tadića, zbog čega napada i blati predsednikovu čistu borbu za Srbiju i interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, jer ako nešto bivši režim ne prašta – to su uspesi i opipljivi rezultati današnje vlasti”.

“Neka ne brinu ni Tadić, ni Ðilas ni Jeremić, nastaviće Srbija ekonomski da jača i da brani svoj narod na Kosovu i Metohiji, čuva nacionalno dostojanstvo i samostalnu politiku rukovodeći se isključivo interesima sopstvenog naroda, a ne stranih ambasada i sponzora kako su oni navikli”, poručio je Petković.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je kao “katastrofalan” propust u obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića u UN što nije jasno podvukao da je za Srbiju neprihvatljivo članstvo Kosova u UN.

“Ovo je bilo posebno bitno sada kada se ponovo podiže u međunarodnoj zajednici tema takozvanog modela dve Nemačke, kao rešenje za Kosovo. Kada god se pomene taj model, mora se imati u vidu da su u to vreme obe Nemačke bile članice UN“, rekao je Tadić u autorskom tekstu za nedeljnik NIN.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: