Podeli vest

Predsednik Srbije, kaže, ne može da se pomiri s tim da nemamo rešenja, da imamo sukobe na KiM i zato je ceo jučarašnji dan, a i danas radi na iznalaženju rešenja, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je jučerašnji dan u Briselu bio izuzetno težak, a da je delegacija Beograda, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem borila za mir, i za pronalaženje rešenja.

“Jučerašnji dan je bio izuzetno težak. Ne možemo da kažemo da je dan bio uspešan, ali dali smo sve od sebe da se izborimo za mir i da nastavimo razgovore kako bismo išli u pravcu kompromisnog rešenja”, rekao je Petković na pres konferenciji.

On je rekao i da je ponosan na način na koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče branio poziciju srpskog naroda i tragao za kompromisnim rešenjem, kako bi sačuvao mir i na miran i mudar način odgovarao predstavnicima međunarodne zajednice i Aljbinu Kurtiju, iako su razgovori juče bili neuspešni.

“Imamo predsednika koji se iskreno, posvećeno i odlučno borio za srpske interese, za interese srpskog naroda, i očuvanje mira na Zapadom Balkanu”, rekao je Petković.

Dodao je da su i brojni predstavnici međunarodne zajednice priznali da je delegacija Beograda bila posvećena, tragala za rešenjima, i da su svi jasno uvideli koliko je Beograda bio konstruktivan, izlazio sa predlozima i rešenjima i bio spreman da za dogovor, dok nije postojala nikakva spremnost i potuno odbijanje Prištine, odnosno Kurtija.

“Vučić je vodio računa da sve vreme, kao i svi članovi tima ostanu mirni i staloženi, iskljuučivo posvećeni pronalaženju rešenja, da ne dozvolimo ni u jednom trenutku da nas Kurti isprovocira, a bilo je i takvih momenata”, rekao je Petković.

Vučić se naciji obraća u nedelju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se građanima o aktuelnoj situaciji, dijalogu, predlozima i ponašanju Aljbina Kurtija, u nedelju u 13:30, saopštio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Predsednik Srbije, kaže, ne može da se pomiri s tim da nemamo rešenja, da imamo sukobe na KiM i zato je ceo jučarašnji dan, a i danas radi na iznalaženju rešenja.

„U nedelju će predsednik govoriti o svemu, dijalogu, predlozima, ponašanju Kurtija, kao i našom željom da pre svega sačuvamo mir i stabilnost, živote naših građana na KiM“, kazao je Petković.

Ukazao je da je još iz Brisela Vučić zakazao sastanak sa političkim predstavnicima sa KiM, za nedelju u 11 časova u Palati Srbije.

Petković je dodao da će Vučić potom imati i telefonski razgovor sa predsednikom Azerbejdžana, sa kojim će razgovarati o kupovini struje po korektnim uslovima.

Potom će se Vučić, kako je rekao, obratiti naciji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: