Podeli vest

Petar Petković rekao je da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu bori i insistira na Zajednici srpskih opština, na poštovanju Briselskog sporazuma dok se Aljbin Kurti koristi trikovima kako bi sve to izbegao.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je važno da građani Srbije znaju da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu bori i insistira na Zajednici srpskih opsstina, na poštovanju Briselskog sporazuma dok se premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti koristi trikovima kako bi sve to izbegao.

Petković je za TV Pink rekao iz Brisela u pauzi nakon bilateralnog sastanka koji je predsednik Vučić imao sa zvaničnicima EU Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom da je važno da građani Srbije znaju da Kurti na sve načine pokušava da izbegne obaveze Prištine vezane za ZSO na različite načine uz korišćenje različitih trikova.

“Predsednik se bori i insistira na ZSO jer je to obaveza koja postoji već 10 godina, tako da imamo trikove Kurtija i sa druge strane predsednika Vučića koji se bori za ZSO, oko toga se u Briselu lome koplja, i atmosfera je teška”, rekao je Petković.

Na pitanje vezano za ZSO i to da deo javnosti u Srbiji ocenjuje da je danas dan D, i da će sve biti potpisano, Petković je rekao da danas nije nikakav dan D.

“Nije nikakav dan D, građani Srbije će dobro videti šta je ono šta radi predsednik Vučić i pokazaće se ono što radi opozicija koja na sve načine pokušava da oštete svoju državu”, rekao je Petković i naglasio da je Srbija u Briselu usredsređena na dijalog i ZSO.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: