Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petković rekao je da o stepenu nervoze Kurtija nakon razgovora u Ohridu jasno govori to što u pomoć svakodnevno mora da zove svog privatnog Srbina Rašića, kako bi “prosipao besmislice i anestezirao javno mnjenje”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ARHIVA

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković izjavio je danas, povodom izjave Nenada Rašića o “de fakto priznanju” KiM od strane Srbije, da o stepenu nervoze Aljbina Kurtija nakon razgovora u Ohridu jasno govori to što u pomoć svakodnevno mora da zove svog privatnog Srbina Rašića, kako bi “prosipao besmislice i anestezirao javno mnjenje”.

“Iracionalni strah Kurtija od Zajednice srpskih opština on i njegovi doglavnici odagnavaju besmislenim tvrnjama o “de fakto priznanju” od strane Srbije, i to im je očigledno slamka spasa za koji se hvataju u nastojanju da uspore sunovrat svojih političkih karijera”, saopštio je Petković.

On je naglasio da je “Beograd jasno da jasnije ne može biti i pregovaračima Prištine i međunarodnim posrednicima predočio svoje crvene linije, kojim se upravo na suštinski način pitanje odnosa Beograda prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti “Kosova” ostavlja izvan jednačine o normalizaciji odnosa”.

“Spremni smo da nastavimo da u civilizovanom dijalogu iskreno radimo na normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, jačanju ekonomskih veza, olakšavanju života ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji, međutim jasne granice naše konstruktivnosti i dobre volje postoje, i one su jasno definisane. Beograd neće pristati na članstvo takozvanog “Kosova” u Ujedinjenim nacijama, niti će prihvati jednostrano proglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine, a Zajednica srpskih opština, mora biti formirana na način kako je definisana u dosadašnjem toku dijaloga – i to je svima jasno stavljeno do znanja”, istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM kaže i da se postavlja pitanje zašto Kurtiju i Rašiću normalizacija odnosa nije dovoljna, i zašto neprestano moraju da insistiraju na temi koja nas nepomirljivo razdvaja, umesto na stvarima koje treba da pomognu u obnavljanju porušenih mostova između srpskog i albanskog naroda.

“Odgovor bi mogao biti da njih normalizacija odnosa i ne zanima, i da ih nikada suštinski nije ni zanimala, već ih samo zanima poniženje Srbije i srpskog naroda, što predsednik Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti ni Prištini, ni onima koji pokušavaju da na temi Kosova i Metohije oslabe Srbiju”, rekao je Petković.

Zašto je Rašić pristao da učestvuje u toj igri, a protiv sopstvenog naroda, jeste pitanje na koje ćemo jednoga dana imati odgovor, a u međuvremenu, kako kaže Petković, nažalost ćemo nastaviti da svedočimo budalaštinama koje Rašić čini i izgovara.

Rašić je u intervjuu za Novu naveo da u drugoj tački sporazuma Beograda i Prištine piše da su “sva dokumenta priznata” i tvrdi da to znači de fakto priznanje tzv. Kosova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: