Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da današnje hapšenje trojice Srba na KiM od strane Rosu jedinica predstavlja nastavak etničkog čišćenja srpskog naroda na KiM.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ARHIVA

On je na konferenciji za novinare rekao da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ovim hapšenjima krenuo u realizaciju pretnji da će “Srbi da plate i da pate” i dodao da je u toku i akcija u selu Kajkovo u opštini Leposavić gde je, upozorio je, najverovatnije u toku još jedno hapšenje i gde je prisutan veliki broj tzv. kosovske policije.

Petković je kazao da su danas uhapšeni Ilija Elezović, stariji čovek i domaćin koji je i težak onkološki bolesnik, u Zvečanu Dragan Milović, policajac, otac troje dece Zoran Kostić star 73 godine, stric predsednika opštine Vučitrn u čijem hapšenju su učestvovali i pripadnici KEDS-a koji su navodno došli na njegova vrata da provere strujno brojilo.

“Današnja hapšenja i mogu da kažem kidnapovanja vrše se isključivo po nalogu Kurtija koji želi da protera srpski narod sa KiM. To je primer etničkog čišćenja. Kurti je taj koji želi da izazove rat i on i pored svih pritisaka međnarodne zajednice očito ima podršku nekog, pre svega onih koji govore o počlitici dveju strana, iako je isključivo Kurti kriv”, rekao je Petković.

Petković je pojasnio da su ti koji govore o “politici dveju strana” oni koji suštinski podržavaju Kurtija jer je nemoguče da pored svih upozorenja Kurti nastavlja sa nasilnim ponašanjem.

Petković:Razgovarao sam sa Vučićem da se što pre sazove hitna sednica SBUN o KiM

Direktor Kancelarije za Kim Petar Petković izjavio je danas da je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da se što pre sazove hitna sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će se razmatrati o situaciji na Kosovu.

On je to rekao na konferenciji za novinare, a povodom ponašanja Prištine. Petković je dodao da očekuje odgovor sa Zapada da li mogu da “obuzdaju” Aljbina Kurija ili ne, jer kako je naveo ovo više nema smisla.

“Očigledno svi potezi Kurtija su ili koordinirani, ili sa prećutnom saglasnošću nekog ko javno poziva na deeskalaciju, a iza kamera po ramenu tapše Kurtija. Neko daje Kurtiju dozvolu za šikaniranje, a koje taj i ko su ti vrlo brzo će se saznati i o tome će govoriti predsednik Srbije na Generalnoj skupštini UN”, dodao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: