Podeli vest

Petar Petković rekao je da je Aljbin Kurti jedini koji hoće sukobe i rat.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petkovic
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ARHIVA

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti jedini koji hoće sukobe i rat i “slanjem svojih falangi na sever Kosova i Metohije sahranjuje Briselski sporazum” i poručio da će Srbi svom snagom odgovoriti na njegovu agresiju.

“On je taj bandit koji svaki dan preti i dovodi u opasnost živote ljudi, dok Beograd i srpski narod žele mir i uvek insistiraju na miru”, naveo je Petković sinoć na Fejsbuku.

On je naglasio da je srpskom narodu dosta “Kurtijevog terora koji neće više da trpi” i poručio da će srpski narod “svom snagom odgovoriti na Kurtijevu agresiju koja sada pogađa i najmanju decu u vrtiću”.

“Zaštitiće srpski narod svoju decu i živote jer danas je Srbima na KiM ugrožen goli opstanak!”, zaključio je Petković.

Kurti je prethodno, nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je najavio da će Srbija od Kfora tražiti da rasporedi svoje vojne i policijske snage na KiM u skladu sa Rezolucijom 1244, optužio Srbiju da već danima preti Prištini agresijom i poručio da Priština ne želi sukob, ali da će na “agresiju odgovoriti svom snagom koju ima”.

Kurti je pozvao EU i SAD da kazne Beograd i zatražio da se barikade na severu KiM odmah uklone.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: