Podeli vest

Srbi su jasno rekli da napuštaju sve institucije dok se ne formiraju ZSO i ne ukine se odluka o preregistraciju.Oni samo žele da zaštite Briselski sporazum, poručio je Petković.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ARHIVA

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je odluka Srba da napuste sve institucije u Prištini do sada najodgovorniji odgovor srpskog naroda na KiM i da se na taj način želi odbraniti briselski sporazum i formirati Zajednica srpskih opština (ZSO).

“Sistemskim proganjanjem našeg naroda i gaženjem svih sporazuma, Aljbin Kurti je zapravo saterao u ćošak srpski narod i ovo je bio njihov jedini mogući odgovor. Reč je o mirnom i demokratskom odgovoru srpskog naroda koji na ovaj način želi da odbrani Briselski sporazum i ZSO”, rekao je Petković za RTS.

On je rekao da Srbi na KiM ovo nisu želeli, da je ta odluka iznuđena.

“Srbi su jasno rekli da napuštaju sve institucije dok se ne formiraju ZSO i ne ukine se odluka o preregistraciju.Oni samo žele da zaštite Briselski sporazum”, poručio je Petković.

On je istakao da je ZSO jedini mehanizam da se odbrane kolektivna i indivudualna prava srpskog naroda na KiM koja, kako je rekao, se gaze svakog dana jer nema dana da se desi neki napad na Srbe na KiM.

“NIko od Srba na KiM ne želi albanski barjak, već srpsku trobojku. Nisu Vljosa Osmani i Aljbin Kurti vrhovni komandanti Srbima na Severu KiM, već Aleksandar Vučić”, poručio je direktor Kancelarije za KiM.

On je ocenio da je najodgovorniji za sadašnje stanje Kurti, koji je, kako je rekao, zadao smrtonosni udarac dijalogu Beograda i Prištine.

“Srbija će pobediti jer vodimo odgovornu politiku”, dodao je Petković, naglasivši da je Beograd svoje obaveze iz Briselskog sporazuma ispunio, a da Priština, kako je rekao, nije prstom mrdnula.

Verujem u odlučnost našeg naroda i očekujem veliki broj građana na skupu u Mitrovici, gde će preneti da su za ZSO i očuvanje mira i stabilnosti, rekao je Petković.

Reakcija Brisela i poziv Prištini da hitno pristupi formiranju ZSO prema rečima Petkovića kasni.

“Zar je trebalo sve ovo da se desi da bi Brisel reagovao a oni su garanti za sprovođenje Briselkog sporazuma i to što danas nemamo ZSO. Zašto to nije moglo da se desi ranije”, pita direktor kancelarije za KiM.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ