Podeli vest

Od početka godine u takvim nesrećama, a bilo ih je 126, u SAD je ubijeno 55 osoba, a ranjeno 78, saopštila je neprofitna organizacija Everytown for Gun Safety

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

MUP Hapšenje
Foto: Shutterstock

Petogodišnji dečak iz Arkanzasa ubio je tri godine starijeg brata, javljaju američki mediji, a prema navodima lokolanih vlasti do ubistva je došlo slučajno kada se mlađi brat igrao pištoljem.

Od početka godine u takvim nesrećama, a bilo ih je 126, u SAD je ubijeno 55 osoba, a ranjeno 78, saopštila je povodom nesreće u Arkanzasu neprofitna organizacija Everytown for Gun Safety (Gradovi bezbedni od oružja) i podsetila da su prošle godine zabeležena 392 takva slučaja, – 163 žrtve i 248 povređenih.

“Ovo je tragičan incident koji se mogao izbeći. Potrebno je konstatno snažno naglašavati da oružje treba da bude na sigurnom i izvan dometa dece”, rekao je šerif okruga Džeferson Lafajet Vuds.

Naglasio je da neodgovorne vlasnike koji oružje ne čuvaju na adekvatan način od takvih tragedija deli samo delić sekunde.

Tragedija se dogodila u porodičnoj kući u predgrađu Pine Bluffa, grada od 40 hiljada stanovnika na oko 70 kilometara južno od glavnog grada Arkansasa Litl Roka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: