Podeli vest

Od kada su se pojavili čet-botovi koji funkcionišu uz pomoć veštačke inteligencije milion ljudi širom sveta postavljaju im najrazličitija pitanja. Mi smo odlučili da od robota zatražimo najbolji recept za palačinke i sarmu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

DEZERT PALAĆINKE
Foto:Pixabay

OpenAi čet-bot sam kaže da ga najčešće ljudi pitaju “kako si”, ali da mu postavljaju i razna druga pitanja u vezi sa tehnologijom i životom.

Za ljude iz Srbije kaže da ga često pitaju kako se nešto kaže na engleskom i kako da brzo nauče neki strani jezik.

Mi smo odlučili da čet-bot-a pitamo nešto sasvim drugačije i da proverimo njegove kulinarske sposobnosti.

Tražili smo mu recept za palačinke i recept za sarmu, ovo je njegov odgovor:

Najbolji recept za sarmu

Sarma je tradicionalno jelo koje se priprema na Balkanu i u mnogim drugim dijelovima sveta.

Ovo je jedan od mnogih recepata za pripremu sarme, a sastojci i količine se mogu prilagođavati prema ličnim preferencijama.

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa (oko 2 kg)
  • 500 g mlevenog mesa (svinjsko ili juneće)
  • 1 šolja pirinča
  • 1 crni luk
  • 2 češnja belog luka
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • so i biber po ukusu
  • ulje
  • 2-3 lista lovora
  • voda

Priprema: Odvojite listove kiselog kupusa od glavice, operite ih pod vodom i ostavite sa strane da se ocede. U činiju stavite mleveno meso, pirinač, sitno iseckani luk, beli luk, mlevenu papriku, so i biber po ukusu. Dobro promešajte da se sastojci dobro sjedine. Uzimajte po jednu kašiku mase za punjenje sarme i stavite na vrh svakog lista kupusa, zatim ih pažljivo zarolajte. Stavite listove sarme u veliki lonac, jedan do drugoga, s donjom stranom prema dole. Dodajte ulje, lovor i dovoljno vode da prekrije sarme. Stavite poklopac na lonac i kuvajte sarmu na srednje jakoj vatri oko 2 sata ili dok pirinač ne bude kuvan i kupus mekan. Kad je sarma skuvana, možete je poslužiti odmah dok je još topla ili je ostaviti da se ohladi. Sarma se obično poslužuje uz kiselo mleko ili pavlaku. Prijatno!

Najbolji recept za palačinke

Evo jednog recepta za palačinke koji je jednostavan i ukusan:

Sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1/2 kašike soli
  • 2 jaja
  • 2 šolje mleka
  • 1/4 šolje rastopljenog maslaca ili ulja

Priprema:

  1. U velikoj činiji pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so.
  2. U drugoj činiji razmutite jaja, dodajte mleko i rastopljeni maslac ili ulje.
  3. Polako dodajte mokre sastojke u suve sastojke i mešajte dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
  4. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i lagano je namastite uljem ili maslacem.
  5. Ulijte malo smese u tiganj i raširite ju po celoj površini.
  6. Pecite palačinku dok ne postane zlatno smeđa s obe strane. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smesu.
  7. Poslužite vruće s omiljenim namazom, poput pekmeza, voća ili šlaga.

bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: