Podeli vest

Ljubavni život Nikole Tesle ostao je misterija do danas. Tesla je bio posvećen nauci, a njegov privatni život uvek je bio prekriven plaštom misterije i baš zbog toga i danas budi interesovanje javnosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

TESLA
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Muzej Nikole Tesle ipak čuva mnogo prepiski lične prirode u kojima se vidi da su žene davale sve od sebe da osvoje povučenog naučnika. Tako su recimo otvorena pisma Ketrin Džonson koja mu je pisala iz Italije, a naučnik se nije udostojio ni da ih otvori.

Ipak Kejt nije bila jedina žena koja je sa Teslom stupala u intimniji kontakt, a Chat GTP nam otkriva da je Tesla bio blizak i sa Anne.

Postoji nekoliko izvora koji sugerišu da je Tesla tokom svog života imao nekoliko bliskih prijateljstava s ženama, ali da nikada nije stupio u brak. Iako je bio visoko obrazovan i šarmantan, Tesla je bio poznat po svojoj povučenosti i posvećenosti svom radu, što je možda uticalo na njegovu spremnost da se uključi u romantične odnose.

Postoji jedna poznata priča o Tesli koja sugeriše da je bio zaljubljen u jednu ženu, a to je Anne Morgan, kći slavnog finansijera J.P. Morgana. Prema izještajima, Tesla je bio blizak s Anne i često je razmenjivao pisma s njom. Međutim, ova veza nije napredovala u romantični odnos.

Druga priča odnosi se na Sarah Bernhardt, poznatu francusku glumicu. Ppostoji nekoliko spominjanja moguće veze između njih dvoje. Ova veza nije službeno potvrđena, ali postoje neki dokumentirani događaji koji ukazuju na mogućnost da su se Tesla i Bernhardt susreli i bili bliski.

Postoji priča da su Tesla i Bernhardt prvi put susreli u Parizu na prijemu koji je organizirala Mark Twain. Navodno su se odmah dopali jedno drugom.

Postoje izveštaji da su Tesla i Bernhardt delili duboko divljenje jedno prema drugome. Tesla je smatrao Bernhardt vrlo talentovanom i jednom je prilikom izjavio: “Ona ima najdivniju pojavu koju sam ikad vidio u životu. Da sam dovoljno star, oženio bih je.”

Neki istoričari tvrde da je Tesla svoj ljubavni život zanemario zbog svoje strasti prema nauci. Smatra se da je Tesla svoj fokus i energiju posvetio inovacijama, ostavljajući malo vremena za društvene angažmane ili izgradnju intimnih veza.

“Moji izumi su moja deca, a moja jedina želja je da kroz njih šaljem poruke u budućnost. Žena je jedno fantastično stvorenje koga ja nisam vredan”, govorio je Tesla.

Uprkos tome, Tesla je bio voljen i poštovan od mnogih ljudi. Bio je poznat po svom harizmatičnom izgledu i šarmu te je imao mnogo bliskih prijatelja i saradnika u naučnoj zajednici. Njegovo nasleđe i uticaj na svet nauke i tehnologije i dalje su neizbrisivi


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: