Podeli vest

Pivska stranka izaći će na parlamentarne izbore, koji će biti održani ove jeseni u Austriji, izjavio je danas lider te stranke Dominik Vlazni.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pivo
Foto: Pixabay

Vlazni, koji je u šali rekao da će njegova najava izazvati “zadah” u sedištu drugih partija, nije odgovorio ni na jedno pitanje, ali je najavio još jednu konferenciju za novinare sa više detalja za sledeću nedelju, preneo je ORF

. Lider Pivske stranke, inače lekar i rok muzičar, istakao je da su oni i dalje zauzeti izgradnjom neophodne infrastrukture.

“Ispunili smo više od polovine našeg cilja finansiranja. Naša čaša je do pola puna, da se tako izrazim i neprestano u nju kaplje”, rekao je Vlazni.

On je na konferenciji za novinare kazao i da su ljudi nezadovoljni političarima, ali sigurno ne i politikom. Njegova stranka, se ranije zalagala za različite stvari, od poboljšanja javnog zdravstvenog sistema do postavljanja javnih fontana piva u Beču.

U skoro svim nedavno objavljenim istraživanjima javnog mnjenja, Pivska partija bi prevazišla prepreku od četiri odsto. Vlazni je već na izborima u Hofburgu dokazao da ima birače. Tamo je diplomirani lekar, koji je dugo bio najpoznatiji kao vođa benda Marko Pogo, došao na treće mesto sa 8,3 odsto glasova, a u Beču zauzima čak drugo mesto.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: