Podeli vest

Platforma Iks (Tviter) je dodala klauzule u svoja pravila koje zvanično dozvoljavaju korisnicima da objavljuju sadržaj za odrasle.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File

Korisnici sada mogu da objavljuju takozvani NSFW (Not Safe for Work) sadržaj, uz nekoliko upozorenja i pod uslovom da ga jasno označe kao sadržaj za odrasle.

Nova pravila takođe pokrivaju video zapise i slike koje je stvorila veštačka inteligencija (AI), prenosi Teh kranč.

“Verujemo da bi korisnici trebalo da budu u mogućnosti da kreiraju, distribuišu i konzumiraju materijale koji se odnose na seksualne teme sve dok se proizvode i distribuišu sporazumno. Seksulno izražavanje, vizuelno ili pisano, može biti legitiman oblik umetničkog izražavanja”, navodi se u saopštenju platforme Iks.

Kako se navodi, ova vrsta sadržaja neće biti dostupna deci ili odraslima koji odluče da ne vide takav materijal.

Platforma Iks nije nikada zvanično zabranjivala ili dozvoljavala sadržaj za odrasle, a Rojters procenjuje da je u 2022. oko 13 odsto objava na ovoj društvenoj mreži bila NSFW sadržaj.

Nove klauzule bi mogle da stvore dodatne izvore prihoda za Iks i stvore konkurenciju platformi Onlifens (Onlyfans), navodi tehnološki portal.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava 40. dan nakon Vaskrsa kada…