Podeli vest

Platforma X (Tviter) saopštila je danas da će dozvoliti političko oglašavanje kandidata i političkih partija i proširiti svoj bezbednosni i izborni tim uoči predsedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama 2024.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

platforma x
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, File

Pre nego što je milijarder Ilon Mask kupio kompaniju u oktobru, Tviter je zabranio sve političke oglase širom sveta od 2019.

U januaru je Tviter ukinuo zabranu i dozvolio u SAD ”oglase zasnovane na uzrocima” koji podižu svest o pitanjima kao što su registracija birača.

Takođe je najavio da planira da proširi tipove političkih reklama koje će dozvoliti na platformi, prenosi Rojters.

Potez kojim se dozvoljavaju svi politički oglasi u SAD mogao bi pomoći X-u da poveća prihod u vreme kada su mnogi oglašivači pobegli ili smanjili oglašavanje na platformi iz straha da će se pojaviti u okviru neprikladnog sadržaja, ocenjuje britanska agencija.

U postu na blogu, platforma X danas je saopštila da će proširiti svoje timove za borbu protiv manipulacije sadržajem i „nastalih pretnji“. Kompanija je saopštila da će stvoriti globalni centar za transparentnost oglašavanja, koji će korisnicima omogućiti da vide koje političke reklame se promovišu na platformi, i dodala je da će nastaviti da zabranjuje političke oglase koji šire lažne informacije ili nastoje da podriju poverenje javnosti u izbore.

Društvena mreža X, kao i druge platforme, dugo je bila na meti kritika, jer ne čini dovoljno da spreči obmanjujući ili lažni sadržaj tokom izbora.

Od Maskove akvizicije, X se posebno suočio sa pitanjima o svojoj spremnosti za američke predsedničke izbore nakon otpuštanja hiljada zaposlenih, uključujući one koji su radili u timu za poverenje i bezbednost.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: