Podeli vest

Tokom intervjua za posao, živci su vam na ivici. Tada može biti od pomoći da se posvetite pripremama i odredite savršeno vreme za intervju za posao.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pixabay

Da li ste se prijavili u svoju kompaniju iz snova i dobili poziv za intervju? Čestitam! Onda je sada vreme da izaberete savršen dan za intervju za posao.

Definitivno će vam biti dato nekoliko datuma za izbor na koje ćete biti pozvani da se predstavite. Prilikom izbora obratite pažnju na dan i vreme. Ne treba samo da vodite računa o sopstvenom stanju, već i o HR menadžeru i svom budućem šefu. Ljudi kojima se prijavljujete treba da budu u potpunosti sa vama, a ne sa svojim mislima negde drugde. Zato njihovo stanje igra važnu ulogu – i varira u zavisnosti od dana. 

Utorak je najbolji dan

Prema američkoj platformi za zapošljavanje Glassdoor, utorak je posebno pogodan. Pogodno vreme je 10.30 časova. Zašto baš onda? U ovom trenutku, osoba sa kojom razgovarate nije na početku ili na kraju nedelje, već je u potpunosti uključena u radnu nedelju. Nije ni prerano ujutru, niti remeti podnevni minimum. 

Foto: Pexels

Izbegavajte rano ujutru ili pred kraj dana

Dani koji definitivno nisu pogodni su ponedeljak i petak. Pokušajte da izbegavate datume koji padaju na ove dane u nedelji. Jer početkom nedelje osoba sa kojom razgovarate najverovatnije još uvek pati od takozvanog bluza ponedeljka, a u petak mu je glava već u vikendU. Koncentracija tada nije u potpunosti tu.

Postoje i saveti kojih se treba pridržavati kada su u pitanju vremena: rano ujutru ili pred kraj radnog dana nisu dobar preduslov. I ovde nailazite na probleme sa koncentracijom. Neposredno pre ili posle ručka takođe nije prikladno.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: